Katnić: Vrh jedne partije u maju u Ženevi dogovorio šverc cigareta radi punjenja partijskih i ličnih budžeta

U maju mjesecu u establišmentu jedne partije donešena je odluka da se počne sa švercom cigareta i da se od toga napuni partijska kasa, ali i privatni džepovi, kazao je bivši specijalni državni tužilac Milivoje Katnić, u emisiji “Hej sloveni”, na Gradskoj RTV.

Na nivou jednog političkog entiteta u Crnoj Gori donijeta je odluka, u maju mjesecu, da se počne sa švercom cigareta kako bise napunila partijska kasa za izbore, ali i lični džepovi. Jedan od rukovodilaca, politički direktor tog entiteta je uspostavio u Ženevi kontakt sa nekim licima i dogovorio šverc. Sjajni službenici ANB koji su konačno došli do izražaja sa gospodinom Kenterom, saznali su ovaj podatak i počeli su da ga prate. Postojao je osnov da politička grupacija, visokopozicionirana u vlasti pripremala je ovu aktivnost i šverc cigareta iz Luke Bar. ANB je tražila od Vrhovnog suda da joj se omoguće odrđene mjere tajnog praćenja što su i dobili – rekao je Katnić.

Prema njegovim riječima visokopozicionirana lica su praćena i aktivnosti su vođene u strogoj tajnosti.

O tome je bio obaviješten i GST. To je dovelo do saznanja o čemu se radi. To je preuzelo SDT, nakon što su dva šlepera otišla u Bosnu preko određenih kontroverznih biznismena iz Nikšića. SDT je onda počeo aktivnosti da se otkrije treći šleper i da se dokazi dokumentuju na licu mjesta. Onda su informacije došle do određenih službi koje su izdajnički djelovale i obavijestile ovaj establišment koji je to organizovao. Tad je i došlo do ovih problema, čak su krili saznanja od specijalnog tržišta prikazivano je da kamere u gradu ne rade kako se ne bi moglo pratiti… Na njegovo insistiranje se došlo do dokaza – rekao je Kantić.

Bivši glavni specijalni tužilac je odgovarao na pitanje novinara Gradske TV, Senada Pećanina o njegovim saznanjima iz obavještajnih agencija da je u julu u Ženevi održan sastanak jednog od najbližih saradnika Dritana Abazovića sa predstavnicima mafije koja se bavi švercom cigareta.

Provjerite slična mjesta

Pobjeda: Abazović i Joković pripremaju odluku o ulasku Crne Gore u „Otvoreni Balkan“

Abazovićeva vlada koja se nalazi u tehničkom mandatu u narednih 15 dana trebalo bi da …