Ni vršioca dužnosti, ni konkursa za izbor direktora

Vršiteljki dužnosti izvršne direktorice kompanije “ToMontenegro” Dragani Frantov Nikolić je istekao v.d. mandat od šest mjeseci početkom oktobra, a Vlada do danas nije imenovala novog vršioca dužnosti, niti je raspisala konkurs za izbor novog direktora.

Kada će se popuniti jedna od ove dvije pozicije “Vijesti” juče nijesu uspjele da dobiju odgovor od Ministarstva kapitalnih investicija (MKI), niti od nacionalnog avio-prevoznika.

Uz to, se kriju rezultati poslovanja kompanije koje je u ogromnom minusu i ne može funkcionisati bez dalje pomoći Vlade, što je saopštio nedavno na jednoj od sjednica Vlade ministar finansija Aleksandar Damjanović.

Pitanja na koja nema odgovora iz kompanije su i ko trenutno obavlja poslove koji su u nadležnosti direktora kompanije i u skladu sa kojim zakonom i ko od početka oktobra potpisuje dokumenta koja bi trebalo da potpiše izvršni drektor, odnosno v.d. izvršnog direktora.

Po važećem Statutu kompanije izbor direktora je u nadležnosti Vlade.

Vlada je 1. aprila imenovala Draganu Frantov Nikolić za vršiteljku dužnosti izvršne direktorice, nakon što je dosadašnji direktor Predrag Todorović podnio 21. februara Odboru direktora i MKI zahtjev za sporazumni raskid ugovora.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Loše vijesti o cijenama struje

Biće potrebne godine da se cijene energenata vrate na nivo prije rata u Ukrajini, rekao …