Medojević: Spajić dogovarao zaduženje sa Duškom Markovićem, Evropa sad je nova DPS verzija

Jedan od lidera Pokreta za promjene Nebojša Medojević saopštio je da je bivši ministar finansija Milojko Spajić i prije nego što je stupio na funkciju dogovarao zaduženje sa Duškom Markovićem kao običan građanin.

Spajić je kao građanin sklapao aranžmane i lažno se predstavljao. Ko je on, da kao građanin sklapa dogovore. Jasno je da je on sa vladom Markovića sklapao dogovore. Ključni dokument je da se vidi koliko je građane koštalo zaduženje od 750 miliona eura. U CG nije došlo 750 miliona, nego 745 miliona, pet miliona eura je koštala ova transakcija, tj privatni posao Zdravka Krivokapića i Spajića, naveo je on na pres konferenciji.

Medojević je ponovio da je Vlada Krivokapića radila netransparentno i da je Spajić obmanuo ostale ministre kada je pokazivao ugovor o zaduženju.

U ugovoru je definiana i provizija koliko mora da se plati banki za usluge. Spajić je 7. decembra bez odobrenja Vlade potpisao dokument, a ugovor ne pokazuje koliko provizija banki treba da košta. Jasno se da se radi o zlouptrebi službenog položaja i privatnom aranžmanu. Pozivam Novovića da dođe do ovog dokumenta, Spajić je 7. decembra napravio sporazum sa bankom, koja dobija višemilionsku proviziju, dodao je on.

Prema njegovim riječima, Spajić je imao motiv u svima aranžmanima, a to je novac.

Građani pogledajte, kako je Spajić zakonski i stručno zaduživao Crnu Goru. Ovdje je ogroman rizik od korupcije je ovo što je on radio. Prvo što je uradio kad je stupio na funkciju je opljačkao CG. Ja sam dostavio imena o pljački vezanoj za emisiju obveznica. Ovdje se ne radi o izbornoj kampanji već o mojoj borbi protiv korupcije. Ovdje se građani, radi o vašim parama. Kome su otišle pare i da li Spajić ima interes od toga. On je nakon tih akcija kupio auto, a vlasnik je mnogih nekretnina, naglasiio je on.

Dan

Provjerite slična mjesta

Finansijski uspon Air Montenegra: rast prihoda i profita

Nacionalni avioprevoznik, Air Montenegro, nastavlja sa finansijskim i operativnim usponom, generišući 62,3 miliona eura prihoda …