Abazović sa Popom: Izvještaj bolji nego prošle godine, ostaje da Parlament završi svoj dio posla


„Možemo zaključiti da je Izvještaj bolji nego prošle godine. Ostaje da Parlament završi svoj dio posla oko imenovanja u pravosudnim organima. Oni koji su srušili Vladu snose odgovornost zbog usporavanja u tom procesu. Bez obzira na sve, pozivamo Skupštinu da izglasa sudije Ustavnog suda“, saopštio je premijer tokom sastanka sa Nj. E. Kristinom Oanom Popom koja je danas predsjedniku Vlade dr Dritanu Abazoviću predstavila Izvještaj Evropske komisije o napretku Crne Gore za 2022. godinu.


Premijer je istakao da je Izvještaj bolji nego prošle godine i da posebno raduje činjenica što su u njemu prepoznati borba protiv korupcije na visokom nivou i organizovanog kriminala, kao i pouzdanost Crne Gore kao partnera u međunarodnim okvirima čija je usklađenost stoprocentna.


„Raduje što je fokus javnosti pomjeren na vladavinu prava i borbu protiv kriminala, što je rezultat politike koju sprovodi Vlada Crne Gore“, istakao je premijer.


Abazović je naznačio da je jučerašnja izjava Varheljija da potpisivanje Temeljnog ugovora nije uticalo na Izvještaj Evropske komisije, srušila propagandnu mašineriju koja mjesecima pokušava predstaviti potpisivanje Temeljnog ugovora kao prepreku u napredovanju u evropskim integracijama. U tom smislu, predsjednik Abazović je naveo da je sklanjanje sa dnevnog reda, u skladu sa Ustavom i zakonom, tema koja je opterećivala društvo, doprinos stabilnosti i pomirenju u Crnoj Gori, što naročito potvrđuje činjenica da njegovo potpisivanje nije izazvalo nikakve dalje tenzije ili podjele u društvu.


KABINET PREDSJEDNIKA VLADE CRNE GORE

Provjerite slična mjesta

Loše vijesti o cijenama struje

Biće potrebne godine da se cijene energenata vrate na nivo prije rata u Ukrajini, rekao …