Adžić akademcima: Reforma MUP-a započeta, vi ste sigurna budućnost

Radujem se što vas mogu pozdraviti kao kolega, jer novim Zakonom o unutrašnjim poslovima, vaš put do najmoćnijeg organa u državi je u potpunosti osiguran, saopštio je ministar MUP-a Filip Adžić.

Reforma MUP-a je započeta, puno stvari treba ispravljati i onih koji narušavaju ugled institucije se osloboditi. Ali gledajući vas, sasvim sam spokojan, jer znam da za MUP dolaze bolji dani, da je budućnost u vašim rukama.

Odabravši ovaj plemeniti poziv, pokazali ste da ste drugačiji od ostalih, spremni na velika odricanja, na stavljanje opšteg ispred ličnog interesa, pokazali ste patriotizam i spremnost da na svakom koraku branite ovu zemlju.

Završetkom akademije pokazali ste snagu karaktera, fizičku i psihičku stabilnost i pripremljenost, spremnost na odricanje i žrtvu. Jednom riječju pokazali ste da ste odabrani.

Od vas ne tražimo mnogo, a to je da poštujete Ustav i zakone i budete odani Crnoj Gori i dostojanstveno je predstavljate na svakom mjestu.

Budite na ponos svojim familijama, profesorima, starješinama, MUP-u i državi. Oblačenjem te uniforme vi postajete država i njeni najvidljiviji eksponenti. Svaki vaš istup je istup države, zbog toga imate posebnu odgovornost i sa tim se dostojanstveno morate nositi.

Čestitajući polaznicima ministar je zaključio da se dosljednim sprovođenjem zakona čuva bezbjednost države, a empatijom prema građanima brani i čuva dostojanstvo policijske profesije.

Provjerite slična mjesta

Pobjeda: Abazović i Joković pripremaju odluku o ulasku Crne Gore u „Otvoreni Balkan“

Abazovićeva vlada koja se nalazi u tehničkom mandatu u narednih 15 dana trebalo bi da …