Abazović pokazao fotografiju: “Đukanović navodno sa škaljarcima”

Premijer Dritan Abazović na saslušanju na Odboru za bezbjednost pokazao je fotografiju na kojoj se navodno vidi predsjednik Milo Đukanović sa članovima škaljarskog klana. S obzirom na to da sjednici na kojoj je trebalo da bude saslušano osam čelnika bezbjednosti. tužilaštva i ministarstava, a nedostaju četvorica, DPS je tražio da se saslušanje odgodi. Zato je predsjednik Odbora Milan Knežević dao pauzu od pola sata kako bi postigli dogovor.

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je da je spreman da ga danas saslušaju i da to treba uraditi. 

“Ja sam došao i molim vas da me saslušate danas. Pridružiću se kad budu ovdje i ostali. Ja mislim da dijalog izbjegavaju oni koji su željeli da naprave ovu konstrukciju. Nemam ja ništa protiv toga, ali je dobro da ono što ja kažem danas vodi do njih, tako da, ne da sam relaksiran i spreman za dijalog, nego u noć, u ponoć, nema bitnije teme. Oni su htjeli da naprave da to vodi do nekog drugog. Neka tužilaštvo radi svoj posao, vi treba da čujete neke stvari”, kazao je on. 

Abazović je zamolio da se njegovo saslušanje održi jer javnost treba da ga čuje. 

“Ali ako mi treba da odlažemo jer je neko napravio strategiju. Vi možete da odložite, ali ja ću odmah obavijestiti javnost”, kazao je on. 

“Ukrao je cigare onaj ko je navikao da ih krade, spreman sam da za ono što iznesem i da odgovaram. Ne daj bože da nemamo podršku međunarodne javnosti inače bismo svi koji se bavimo kriminalom bili zaboravljeni”, kazao je on.

Nakon toga pokazao je fotografiju na kojoj je navodno predsjednik Mila Đukanovića sa članovima škaljarskog klana.

“Brat Abaz ne ostaje nikom dužan, nije bratski. Ko su dva vrlo poznata, nažalost, jedan više nije među živima, drugi je u zatvoru, reći ću vam imena i prezimena i sačekajte, ja sam očekivao da krene kampanja. Vrlo sam dobro prepoznao o čemu se radi. Hoće li pravda da zakuca na vrata, to ćemo tek da vidimo. Evo vam ga Milo Đukanović sa škaljarcima. Zoran Mrvaljević zvani Mrva i gospodin drugi koji nije među živima, a koji je dobro poznat. Tako da sačekajte foto sešn i znajte da ima popa i nad popom”, kazao je on. 

Tražio je da ga saslušaju i o švercu cigareta i o ruskom uticaju. 

“Meni odgovara da sve bude javno. Još nismo oslobodili naše institucije, to da bude jasno”, kazao je on. 

Poslanik DF-a Andrija Mandić poručio je da ne bježe ni od čega.

“Ali možda bi bilo malo više viteški da sačekamo, da imamo potpunu razmjenu argmenata. Iznijeli ste opasnu optužubu, da oni koji nisu došli nisu imali hrabrosti da se sučele s Vama. Jedva čekam da pokažete i ostale fotografije. Želim da korigujem svoj predlog, a predsjedavajući nek procijeni da li saslušati danas Abazovića”, kazao je Mandić.

Poslanik Demokratske Crne Gore Dragan Krapović rekao je da se mora poštovati prezumpcija nevinosti.

“Sud će dati zadnju riječ. Volio bih da ovo saslušanje ide kako je dogovoreno”, kazao je on.

Poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar kazao je da će uvijek biti ovdje, te da nemaju šta da kriju.

Poslanik Predrag Bošković kazao je da razumije potrebu premijera Abazovića da povisujući ton saopšti svoje viđenje, ali da bi priča bila potpuna, da na saslušanju treba da budu i Konjević i Kentera. 

“Ne bježimo ni od činjenica, ni od argumenata, ni od istine, bježimo samo od politizacije i jednostrane priče i zbog toga je neophodno da svi budu prisutni, da javnost može da čuje sve argumente”, kazao je Bošković. 

“S obzorom na to da ovdje postoji realna opcija da Vi kao predstavnici DPS-a zajedno sa ideološki bliskim  redstavnicima stranaka u Odboru napustite sjednicu i da imamo problem sa kvorumom, daću pauzu pola sata da vidimo možemo li da izađemo na kraj sa ovom situacijom ili ne, ako ne, donijećemo odluku zajedno. 

U toku je sjednica Odbor za bezbjednost i odbranu na kojoj je trebalo da budu saslušani čelnici Vlade, policije, Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) i tužilaštva povodom, kako je saopšteno, aktuelnih dešavanja u bezbjednosnom sektoru, sa osvrtom na eventualni šverc cigareta, i oblasti međunarodne diplomatije.

Najavljeno je saslušanje premijera Dritana Abazovića, ministara vanjskih, unutrašnjih poslova i odbrane Ranka Krivokapića, Filipa Adžića i Raška Konjeviča, direktora Uprave policije Zorana Brđanina, bivšeg vršioca dužnosti (v.d.) direktora ANB-a Sava Kentere. Najavljeno je saslušanje i v.d. vrhovnog državnog tužioca Maje Jovanović i glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića.

Međutim, sjednici ne prisustvuje predstavnik Agencije za bebjednost zbog smjene direktora, ministar odbrane Raško Konjević zbog učešća na sastanku u Briselu, kao ni direktor Uprave policije Zoran Brđanin koga mijenja Dejan Knežević. Ministar Krivokapić takođe nije na saslušanju zbog obaveza. 

RTCG

Provjerite slična mjesta

RADONJIĆ: Sudu nije predata optužnica protiv Injac

Optužnica protiv bivše ministarke odbrane Olivere Injac nije predata Višem sudu, već je postupak pred …