Sakupljene 33 tone ambalažnog otpada ovog ljeta u Ulcinju

U okviru projekta „Uhvati čist talas“, koji je realizovan od jula do septembra u 11 ugostiteljskih objekata u Ulcinju, građani i turisti prikupili su i pravilno odložili ukupno 33 tone ambalažnog otpada. Prema metodologiji Ekološkog pokreta „Ozon“, prikupljeno je oko 20 tona stakla i oko 13 tona plastike i limenki.

Ovu ekološku inicijativu koja je u praksi pokazala kako pravilno selektovati ambalažni otpad i prevenirati stvaranje morskog otpada, pritom sprovodeći intenzivnu edukativnu kampanju, realizovala je kompanija Coca-Cola HBC Crna Gora u saradnji sa partnerima, među kojima su Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Agencija za zaštitnu životne sredine, Opština Ulcinj i preduzeće Komunalne djelatnosti, ekološke nevladine organizacije i 11 ugostiteljskih objekata iz najjužnije opštine.

„Rezultati nam potvrđuju da je Ulcinj bio pravi izbor za ovogodišnje izdanje „Uhvati čist talas“ projekta koji se, da podsjetim, prethodno realizovao u Budvi. I ne govore samo tone sakupljenog otpada zbog čega su ovakvi projekti važni i potrebni, u svakom gradu. Najvažniji dio našeg čistog talasa je „more“ edukativnog materijala koji smo podijelili sa građanima i turistima duž cijele ulcinjske obale. Postupna promjena svijesti i odnosa prema ambalažnom otpadu je najvažniji zadatak svih aktera u ovom procesu. Sudeći po rezultatima, vjerujem da smo kroz ovaj projekat inspirisali dobre ekološke navike i ponašanja“, saopštila je Tisa Čaušević, menadžerka za javne i regulatorne poslove u kompaniji Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora.

Ekološki projekat „Uhvati čist talas“ realizovao se po treći put na crnogorskom primorju, a po prvi put u Ulcinju. U implementaciji projekta učestvovalo je 11 ugostiteljskih objekata, i to hoteli Ulcinjska rivijera, Hotel Otrant, Azul Beach Resort by Karisma, Palata Venezia, kao i plaže Dolcinium, Nirvana, Giovanni's, Macao, Lido, Pacha i Kiteloop.

Provjerite slična mjesta

RADONJIĆ: Sudu nije predata optužnica protiv Injac

Optužnica protiv bivše ministarke odbrane Olivere Injac nije predata Višem sudu, već je postupak pred …