Poziv građanima da se danas pridruže pretrazi korita Tare

Udruženje raftera i stanovništva NP “Durmitor” pozvalo je sve građane koji su u mogućnosti da danas u devet sati dođu na polazište splavova i daju doprinos u pretrazi terena i pronalaženju djeteta koje se nalazilo u automobilu koji je sletio u Taru, prenosi PV Informer. Polazište splavova, nalazi se dva kilometra od mosta na Tari (iz pravca Mojkovca prema Đurđevića Tari). Pretraživaće se teren od mjesta nesreće pa do Žugića Luke.

Poslali smo dopis Službi zaštite i spasavanja Pljevlja i doći će i oni. Doći će radnici NP Durmitor, momci sa Žabljaka i mještani Tare, sve firme koje se bave raftingom sa područja Kolašina, Mojkovca, Žabljaka i Pljevalja. Razgovarao sam sa potpukovnikom Gačevićem, komandantom prvog pješadijskog bataljona, poslaće četiri čamca i posadu. Javile su se i kolege iz donjeg dijela Tare i od juče pretražuju teren od Brstanovice do Šćepan Polja, naveo je predsjednik Udruženja, skiper Veljko Ostojić.

Apelovali su na građevinske firme koje izvode radove od auto puta pa nizvodno, da prekinu radove i ne zamućuju rijeku Taru, jer smanjuju vidljivost u rijeci i mogućnost da se pronađe i drugo dijete prije promjene vremenskih prilika.

Ističu da neće stati sve dok se ne pronađe nestali dječak.

Tačnu lokaciju mjesta okupljanja pogledajte OVDJE.

Dan

Provjerite slična mjesta

Oboren pješak kod kružnog toka, prevezen u bolnicu

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila oko 10,30 časova u Šušanju, u blizini kružnog toka, …