Podgorica dobila park za pse

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković sa saradnicima, obišao je danas dio Tološke šume na kom je na površini od 6.000 m² formiran novi park za pse.

“Ne čude odlične reakcije naših sugrađana, imajući u vidu da je grad narastao i da u Podgorici danas živi sigurno više hiljada ljudi koji su vlasnici pasa, te sa nam je jedan ovakav prostor zaista bio potreban”, kazao je Vuković te napomenuo da je prostor podijeljen, i to na poseban dio za male i za velike pse, kako bi eventualne neprijatne situacije bile izbjegnute i kako bi svi psi, ali i njihivi vlasnici, proveli lijepo vrijeme u parku.

Gradonačelnik je iskazao posebnu zahvalnost prijateljima iz nevladinog sektora sa kojima Glavni grad veoma dobro sarađuje, i to ne samo na ovom projektu, nego i na brojnim drugim koji imaju, između ostalog, za cilj rješavanje problema pasa lutalica, optimizaciju u načinu funkcionisanja azila i uopšte ono što Glavni grad radi, a vezano je za ovu tematiku.

Posebnu zahvalnost dugujemo privrednim društvima Zelenilo d.o.o. i Čistoća d.o.o., kako i klijentima JU na Kakarickoj gori koji su dali doprinos pri izradi mobilijara za potrebe parka.

Podsjećamo, u okviru novog parka na Zabjelu, uređen je jedan prostor za te potrebe, kao svojevrsan pilot-projekat.

Provjerite slična mjesta

Mekalister: Crna Gora je predvodnik, pozitivna atmosfera iz Podgorice donijeta u Brisel

Premijer Crne Gore Milojko Spajić kazao je da je proširenje EU na Zapadni Balkan pitanje …