Kovačević obišao kotlarnicu u Skerlićevoj: Subvencije utopljavanju fasada zgrada i privatnih kuća nastavljamo dokle god je potrebno

Predsjednik Opštine Rajko Kovačević najavio je skoro instaliranje peći na pelet u zgradi Skupštine opštine kako bi se i time doprinijelo smanjenju zagađenja vazduha i skladu sa njegovom najavljenim političkim prioritetom – Pljevlja grad zdrave životne sredine i pogotovo čistog vazduha.
„Mi ćemo eliminisati zgradu Skupštine opštine, Dom kulture, zgradu Opštine i niz zgrada u produžetku od zavisnosti od grijanja iz Skerlićeve“, kazao je predsjednik opštine prilikom obilaska stare kotlarnice u Skerlićevoj ulici.
Predsjednik Opštine je kazao da će biti nastavljene i ostale mjere energetske efikasnosti koje su do sada već dale odlične rezultate i to prije svega zamjenu peći na ugalj pećima na pelet i subvencionisanje ekoloških fasada.
„Skoro 20 MW snage kućnih šporeta koji su bili loženi na ugalj eliminisano je pećima na pelet“, kazao je Kovačević precizirajući da je time zamijenjeno peći ukupne snage tri ipo puta veće od kotlarnice u Skerlićevoj.
Što se utopljavanja zgrada i privatnih kuća tiče, Kovačević je najavio nastavak akcije i naredne godine i onoliko godina koliko je potrebno dok svaka kuća ne bude energetski efikasna.

Provjerite slična mjesta

Od početka mjeseca cijena nafte na svjetskom tržištu se snizila za 14 dolara

Od početka mjeseca cijena nafte na svjetskom tržištu doživljava konstantan pad. Neki od razloga su …