Tužilaštvo podiglo novu optužnicu protiv Darka Šarića: Dokazi u SKY aplikaciji

Srpsko Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je novu optužnicu protiv Darka Šarića i još 14 osoba zbog sumnje da su od početka 2020. godine pa sve do 14. aprila 2022. godine, izvršili niz krivičnih djela. Ovo je treći postupak koji se vodi protiv Šarića. Prvi se vodi za šverc skoro šest tona kokaina iz Južne Amerike u zemlje zapadne Evrope, a drugi za pranje više od 20 miliona eura, piše N1.

Teško ubistvo, trgovina drogom, nabavljanje, nošenje i promet oružja, lažno prijavljivanje, zloupotreba službenog položaja, krivična su djela koja se Darku Šariću i njegovoj kriminalnoj grupi stavljaju na teret. Kako Tužilaštvo navodi, Šarić je napravio plan da se iz “bezobzirne osvete“ ubije Nebojša Joksović, svjedok saradnik u postupku koji se vodi protiv njega i drugih osoba, a kada u tome nisu uspjeli, Šarić je naložio se Joksović diskredituje i izgubi status svjedoka saradnika.

Tužilaštvo u optužnici navodi da su okrivljeni Duško Mirković, Danilo Stojanović i Milutin Radovanović, policijski službenici MUP-a, UKP-a, SBPOK-a, kao i Službe za kriminalističko obavještajne poslove opstruirali istrage protiv članova ove Šarićeve grupe, tako što su prikupljali strogo povjerljive podatke iz istrage i saopštavali ih Darku Šariću.

A koji je pripadnicima ove organizovane kriminalne grupe naloge o kriminalnom djelovanju izdavao iz pritvorske jedinice Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu i to korišćenjem kriptovanih telefona sa instaliranom aplikacijom Skaj – navelo je Tužilaštvo.

Kriptovane telefone i Skaj aplikaciju koristila je i grupa Veljka Belivuka, kojoj se sudi za sedam teških ubistava. Sadržaj poruka koje su članovi te grupe među sobom razmjenjivali predstavlja ključni dokaz Tužilaštva da su zločine počinili.

Inače, ova optužnica podignuta je pred sam istek roka od šest mjeseci, koliko Šarić i njegovi saradnici mogu ostati u pritvoru, budući da su uhapšeni 14. aprila ove godine. Tužilaštvo posebno ističe da nastavlja istragu o ubistvu Šarićevog nekada bliskog saradnika Milana Milovca, zvanog Cigla, za koje upravo Šarića sumnjiče.

Provjerite slična mjesta

Loše vijesti o cijenama struje

Biće potrebne godine da se cijene energenata vrate na nivo prije rata u Ukrajini, rekao …