Abazović, na poziv pape Franja, u zvaničnoj posjeti Svetoj Stolici

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović boraviće od ponedjeljka u dvodnevnoj zvaničnoj posjeti Svetoj Stolici, na poziv poglavara Rimokatoličke crkve, pape Franja.
Nakon audijencije kod Pape Franja, planirani su i susreti sa državnim sekretarom, kardinalom Parolinom, kao i sa sekretarom za odnose Svete Stolice sa drugim državama, mons. Pol Ričard Galagerom.
Planirano je da Abazović sa svojom delegacijom obiđe Apostolsku biblioteku, gdje će mu biti predstavljena dva manuskripta od istorijske važnosti za Crnu Goru. Prvi je prepiska dukljanskog kralja Mihaila Vojislavljevića sa papom Grgurom VII, datirana 9. januara 1078. godine, dok je drugi original monumentalnog djela nadbiskupa Andrije Zmajevića “Ljetopis crkovni”, predat Vatikanu 1694. godine. Premijer Abazović biće prvi državni zvaničnik Crne Gore kojem će biti predstavljena pomenuta dokumenta, otkrivena u prethodne dvije godine. 
Domaćini će predsjedniku Vlade prirediti i obilazak Vatikanskih muzeja, Sikstinske kapele, Vatikanskih vrtova i Bazilike Svetog Petra.

Provjerite slična mjesta

Mornarica presrela brod sa 4,6 tona kokaina

Ratna mornarica Francuske presrela je brazilski brod koji je prevozio više od 4,6 tona kokaina, …