Abazoviću dodijeljen počasni doktorat na prestižnom univerzitetu u Ženevi


Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović održao je danas četvoročasovno predavanje na prestižnom UMEF Univerzitetu u Ženevi. Nakon predavanja, premijeru Abazoviću dodijeljen je počasni doktorat pomenutog univerziteta za liderstvo i doprinos vladavini prava, promociji mira i stabilnosti u regionu.
Tokom predavanja premijer Abazović je govorio o političkim prilikama u Crnoj Gori i na Zapadnom Balkanu, bezbjednosnoj situaciji u Evropi nakon invazije Ruske Federacije na Ukrajinu, ali i o svojoj novoj knjizi “Kritika globalne etike”, koja tretira pitanja globalizacije, deglobalizacije i modela etiziranja globalnog društva.
Na Fakultetu političkih nauka švajcarskog UMEF Univerziteta uspostavljen je master program međunarodnih odnosa i globalne politike za buduće političke, ekonomske lidere, koji podrazumijeva sučeljavanje teorijskih koncepata i dijalog sa istaknutim međunarodnim zvaničnicima. Osnov programa, prema riječima UMEF Univerziteta, predstavlja doprinos lidera, zvaničnika i akademika koji sa polaznicima dijele inovativnu viziju, znanje i višegodišnje iskustvo. Tako je juče na ovom univerzitetu predavanje imao
aktuelni predsjednik Austrije Aleksander Van der Belen. Sjedište švajcarskog UMEF Univerziteta nalazi se u zamku koji je napravljen 1427. godine.

Provjerite slična mjesta

Detalji istrage protiv Lazovića: Tajni sastanak na Grahovu sa Zvicerom, Belivukom i Miljkovićem

Uhapšeni bivši policijski funkcioner Zoran Lazović, prema tvrdnjama Specijalnog državnog tužilaštva, sastajao se sa vođom …