Milošević: Pavićević u svim spisima označen kao organizator šverca

Doskorašnji direktor Uprave prihoda i carina Crne Gore Rade Milošević kazao je da mu je šverc cigareta namješten i da sumnja da je u sve umiješan dio Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) – Drago Spičanović i Savo Kentera.

“Drago Spičanović je čovjek za kojeg postoje operativni podacima godinama unazad da je povezan sa švercom cigareta. On je povezan sa Đokom Pavićevićem, jednim od glavnih organizatora šverca u Luci Bar. Podaci operativni postoje, a nešto valjda znaju i međunarodne službe s kojima smo komunicirali. Blisku vezu imaju Savo Kentera, Drago Spičanović, Raško Konjević sa Dragom Spičanovićem i Đokom Pavićevićem. Ne govorim da Konjević ima vezu sa Pavićevićem. Drago Spičanović je u vrlo bliskim odnosima, vjerovatno i kumovskim, a do skoro je bio i član njegovog kluba, ne znam je li se šta promijenilo. U svim operativnim spisima je Đoko Pavićević označen kao organizator šverca cigara u Luci Bar”, rekao je Milošević u emisiji “Načisto” na TV Vijesti kod Petra Komnenića.

Milošević se osvrnuo na nedavne izjave ministra odbrane Raška Konjevića.

“Za tri i po godine njegovog mandata, kao ministra unutrašnjih poslova, zaplijenjen je jedan kamion. A označeni smo bili od svih evropskih zemalja kao lider u švercu cigareta”, rekao je bivši čelnik Uprave prihoda i carina.

Istakao je da premijer Dritan Abazović nije odgovoran što je, kako je naveo Komnenić, njega doveo da uredi UPC.

Ocijenio je da je “ovo sve hajka da se sruši Abazović”.

“Nije mene premijer Abazović doveo na funkciju, izabran sam na regularnom konkursu, u izboru devet kandidata, od čega osam iz UPC, mislim da je šest bilo na pozicijama pomoćnika direktora i direktora”, istakao je Milošević.

Dodao je da će dokazati da nije on odgovoran za nestanak kamiona sa cigaretama.

Press/Vijesti

Provjerite slična mjesta

Jakšić Stojanović: Radna grupa provjeriće diplome u Ministarstvu prosvjete

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija odlučno je da se uhvati u koštac s problemom lažnih …