Kovačević u Rudniku olova i cinka najavio novi program unapređenja poslovnog ambijenta i privlačenja stranih investicija

Opština Pljevlja je pripremila sveobuhvatan program osmišljenih i odlučnih aktivnosti kako bi dodatno unaprijedilia poslovni ambijent i time doprinijela privlačenju zdravih stranih investicija u naš grad, saopštio je danas predsjednik Opštine Rajko Kovačević nakon obilaska prozizvodnog pogona rudnika „Gradir Montenegro“.

Predsjednik Kovačević je iskazao zadovoljstvo prisustvom u našoj sredini jedne tako ozbiljne i društveno odgovorne kompanije koja vodi računa i u strukturi svojih zaposlenih ima preko polovine mještana koji gravitiraju ka području Gradca i Šula.

„Preduzeće Gradir Montenegro je i mimo svojih propisanih obaveza uvijek spremno da pomogne u rješavanju problema lokalnog stanovništva, što je značajna pomoć i lokalnoj samupravi. Odgovorno i ažurno izmiruje sve svoje ne tako male obaveze prema budžetu Opštine Pljevlja što izuzetno cijenimo“, kazao je Kovačević dodavši da se kompanija Gradir Montenegro, čije je sjedište u Poljskoj, ponaša odgovorno i prema životnoj sredini na području mjesnih zajednica na čijoj teritoriji obavlja djelatnost.

Izvršni direktor Rudnika Gradir Montenegro Petar Vraneš kazao je na kraju posjete da cijene olova i cinka na berzi povoljno utiču na poslovanje preduzeća koje uspjeva da obaveze prema više od 150 zaposlenih, državi i Opštini Pljevlja izmiruje redovno, a da saradnja sa Opštinom Pljevlja važna kako za kompaniju koju predstavlja, tako i za cjelokupnu zajednicu.

„Imali smo priliku da lično upoznamo predsjednika Opštine i zajednički smo zaključili da su neophodni dikrekti kontakti i saradnja između nas zaposlenih i pljevljaske lokalne sampouprave, i to ne samo zbog Gradira nego zbog opšteg dobra. Svaka saradnja otvara neke nove teme, nova viđenja i nova dobra“, kazao je direktor Rudnika Gradir Montenegro Petar Vraneš.

Provjerite slična mjesta

Mekalister: Crna Gora je predvodnik, pozitivna atmosfera iz Podgorice donijeta u Brisel

Premijer Crne Gore Milojko Spajić kazao je da je proširenje EU na Zapadni Balkan pitanje …