Đukanović: Riješeni smo da dobijemo Vladu koja će nas voditi putem evropskog prosperiteta

Crna Gora nastaviti da igra važnu ulogu prometera evropskih vrijednosti na Zapadnom Balkanu, poručio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nakon prvog sastanka Evropske političke zajednice održanog u Pragu.

Nije riječ o alternativi članstvu u EU već o širem okviru koji uključuje i Zapadni Balkan u razgovore o rješavanju aktuelnih problema. Logično da su teme sastanka bile vezane za bezbjednost i enegetsku stabilnost svih evropskih država. Najaktuelnija tema bila ruska agresija na Ukrajinu. Na sastanku ponovljena riješenost svih evropskih država da pruže punu pomoć Ukrajini- rekao je Đukanović.

Naglasio je da je skrenuo pažnju na implikacije ukrajinske krize na prostor Zapadnog Balkana.

Da ukažem da je nažalost ruskim hibridnim djelovanjem devastiran sistem vrijednosti da se Zapadni Balkan nalazi u lošijem stanju u odnosu na period od prije nekoliko godina. Bez obzira na političku krizu u Crnoj Gori, postoji kod nas čvrsta riješenost da se stabilizuju političke prilike, da dobijemo Vladu koja će voditi Crnu Goru putem evropskog prosperiteta. I da će Crna Gora nastaviti da igra važnu ulogu prometera evropskih vrijednosti na Zaapdnom Balkan- zaključio je on.

Dan

Provjerite slična mjesta

Loše vijesti o cijenama struje

Biće potrebne godine da se cijene energenata vrate na nivo prije rata u Ukrajini, rekao …