Usvojen najveći budžet u istoriji Podgorice

Danas je održana XXXVII sjednica Skupštine Glavnog grada, a odbornici su razmatrali 28 tačaka koje su činile dnevni red.

Na dnevnom redu našla se i Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o budžetu Glavnog grada Podgorica za 2022. godinu, a u skladu sa njom usvojen je do sada najveći budžet Glavnog grada, od preko 106 miliona eura, što je od istorijskog značaja za razvoj Podgorice. Podsjećamo, prihodi za prvih 6 mjeseci 2022. godine iznose 59,5 miliona eura, što je 35% više u odnosu na prethodnu godinu, dok su izdvajanja za kapitalni budžet 26,6 miliona eura, što je 61,7% više u odnosu na 2021 godinu. Usvajanje budžeta u ovom iznosu još jedna je potvrda sjajnih finansijskih rezultata Glavnog grada, čime su stvorene pretpostavke za dalji još intenzivniji razvoj Podgorice.

Pored ovoga usvojene su i odluke o ustupanju zemljišta na korišćenje bez naknade za potrebe FK Zabjelo, Odluka o davanju saglasnosti za stvaranje pretpostavki za izgradnju šetališta na Ljuboviću, Odluka o obrazovanju Organizacionog odbora za stvaranje uslova za početak rada novoosnovane opštine Zeta, Lokalni akcioni plan za postizanje rodne ravnopravnosti, Lokalni plan za unapređenje socijalne inkluzije i druge.

Provjerite slična mjesta

Unija slobodnih sindikata pozvala Vladu da hitno snizi akcize na gorivo

Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) pozvala je Vladu Crne Gore da, ne čekajući novo …