Ibrahimović: Rudnik uglja nije dostavio podatke o poslovanju iako je to Vlada tražila

Ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović kazao je na današnjoj sjednici Vlade da nije zadovoljan informacijama o poslovanju koje su energetske kompanije dostavile resornom ministarstvu, po prethodnom zaključku Vlade.

“Rudnik uglja ni dan danas nije dostavio infromacije”, rekao je Ibrahimović.

Vlada je danas razmatrala informaciju o poslovanju kompanija u sektoru energetike.

Ibrahimović je zatražio da sve energetske kompanije u roku od sedam dana dostave kompletne informacije Ministarstvu kapitalnih investicija sa podacima koji se odnose na poslovanje.

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Vladimir Joković kazao je da preduzećima mora da bude prioritet ono što Vlada zahtijeva od njih.

“Mi smo imenovali upravne odbore i izvršne direktore i to je nedopustivo da se neko tako nonšalantno odnosi prema zahtjeve Vlade i resornog ministra”, rekao je on.

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić tražio je da Vlada donese zaključak tako što će predložiti mjere odgovornosti prema nadzornim i upravljačkim strukturama.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović tražio je od Ibrahimovića da za narednu sjednice Vlade pripremi i dopunsku informaciju o Skupštini akcionara Elektroprivrede koja je održana prošle sedmice, a na kojoj se i pored najava nije odlučivalo o kupovini Željezare jer je predstavnik države, državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija Admir Šahmanović, kazao da Vlada nije zauzela stav i da nije u mogućnosti da se izjasni po tom pitanju.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Putin Zapadu: “Imajte na umu, države su vam male i gusto naseljene”

Ruski predsjednik Vladimir Putin kazao je da bi evropske zemlje trebale preispitati svoje pozive da …