Bulajić predložen za v.d. direktora Uprave prihoda i carina

U toku je sjednica Vlade Crne Gore. Ministar finansija Aleksandar Damjanović za jednu od tačaka dnevnog reda predložio je utvrđivanje prestanka mandata direktora Uprave prihoda i carina u ostavci Rada Miloševića i predložio da se na njegovo mjesto kao vršilac dužnosti imenuje dosadašnji pomoćnik direktora, rukovodilac Sektora za usmjeravanje i nadzor nad radom carinarnica Vladimir Bulajić.

Za pomoćnika je predložena Tatjana Vujisić, a za direktore direktarata Mladen Vlahović, Milena Živanović, Milena Davidović Anja Amidžić i Bojan Paunović.

Direktor Uprave prihoda i carina (UPC) Rade Milošević podnio je ostavku na tu funkciju nakon saslušanja u policiji u vezi sa nestankom zaplijenjenih cigareta, potvrđeno je Portalu RTCG iz Kabineta premijera. Milošević je naveo da je ostavku podnio iz moralnih razloga i da bi, kako kaže, rasteretio Vladu, Upravu prihoda i carina i sebe lično. Tom prilikom je kazao da je uvjeren da svojim radom nije prekršio zakon.

Nedovoljno informacija iz sektora energetike

Ministar Ervin Ibrahimović kazao je da privredna društva u energetskom sektoru nijesu dostavila zadovoljavajuće informacije u vezi sa poslovanjem koje je trebalo da bude predstavljeno na današnjoj sjednici.

Preložio je da privredna društva u roku od sedam dana dostave Vladi informacije koje se odnose na rizik poslovanja, zapošljavanje, pokrivanje gubitaka, tabelarni prikaz finansijskih poslovanja sa smjernicama, što je i prihvaćeno.

Abazović je kazao da će narednu sjednicu početi istom tačkom dnevnog reda.

Provjerite slična mjesta

Registrovan prvi slučaj malih boginja u Crnoj Gori

Laboratorija Centra za medicinsku mikrobiologiju Instituta za javno zdravlje Crne Gore registrovala je danas prvi …