Abazović: Nećemo dozvoliti da se šverc svali na nekog vozača

Premijer Dritan Abazović rekao je danas da cjelokupna Vlada podržava da se što prije riješi događaj krađe zaplijenjenih cigareta.

“Do posljednje paklice neka se istraži odgovornost svakog čovjeka pojedinačno ili organizovanih kriminalnih grupa. Zahtjev je da se ovaj slučaj, ali i prethodni istraže do kraja i stavi tačka na najveći nelegalni posao koji se ovdje sprovodi najmanje posljednje dvije decenije. Želim da napomenem da niko ne može da umanji ono što je UPC radila posljednje dvije godine, a naročito posljednjih 120 dana – rekao je Abazović.

Prema njegovim riječima, neko je taj kriminal platio novcem i neće dozvoliti da mu to ode u dim, ali i da će država i tome stati na kraj.

Poštujemo pretpostavku nevinosti, ne optužujemo prije vremena, niti da se sve svali na nekog vozača ili pojedinca koji je u lancu jedna karika, a da oni koji nisu nepoznati javnosti ostanu van domašaja zakona. Oni koji su nagomilali stotine miliona eura u prethodnom periodu, bilo da dolaze iz sfere biznisa ili neki drugih… Nadam se da će ruka pravde dobiti ubrzanje i njih stegnuti za vrat. Ako se sve kao ranije svede na odgovornost nekih drugih ljudi, kao ranije, čekaćemo neko drugo vrijeme, ali je izuzetno važno da je intencija da pravda stigne do svakoga, ni po babu ni po stričevima – rekao je Abazović.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Jakšić Stojanović: Radna grupa provjeriće diplome u Ministarstvu prosvjete

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija odlučno je da se uhvati u koštac s problemom lažnih …