Uhapšeni načelnik odjeljenja i tri člana Komisije, evo njihove uloge

Nakon ocjene dosad prikupljenih dokaza i obavještenja, po nalogu državnog tužioca u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT), Specijalno policijsko odjeljenje uhapsilo je načelnika Odjeljenja za sprječavanje krijumčarenja u Upravi prihoda i carina (UPC) Željka Ivanovića i članove Komisije za uništavanje oduzetih cigareta UPC Radivoja Vujačića, Mihaila Saveljića i Nebojšu Adamovića, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela – stvaranje kriminalne organizacije i primanje mita.

Uhapšeni će biti dovedeni državnom tuziocu radi saslušanja u svojstvu osumnjičenih najkasnije u roku od 24 časa od hapšenja.

SDT je u okviru istrage krađe kamiona cigareta uhapsila predsjednika Komisije za uništavanje oduzetih cigareta Elvira Adrovića, šef mobilnog tima za suzbijanje krijumčarenja Uprave prihoda i carina Milutina Pejovića i vozača kamiona sa oduzetim cigaretama Dalibora Brnovića, zbog osnova sumnje da su učinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije,primanje mita i zloupotreba službenog položaja.

Nakon saslušanja im je određeno zadržavanje u trajanju do 72 časa.

“Postupak izviđaja u predmetu, koji obuhvata i druga službena lica, pored osumnjičenih i lišenih slobode, je pokrenulo Specijalno drzavno tužilaštvo,po službenoj dužnosti, a dokazi i obavještenja su prikupljani u saradnji sa Specijalnim policijskim odjeljenjem. Radi zaštite interesa i svrhe postupka, za sada se nece iznositi više podataka, a Specijalno državno tužilaštvo će blagovremeno obavijestiti o svojim daljim radnjama i njihovim rezultatima,poštujući i pravo javnosti da zna”, saopštio je saopštio je portparol SDT-a i specijalni tužilac Vukas Radonjić.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Kralja “kripto valuta” Crna Gora izručuje SAD

Kralj “kripto valuta” Do Kvon, prema odluci podgoričkog Višeg sdua, biće izručen Sjedinjeni Američkim Državama (SAD).To je …