Prosvjetari prijete štrajkom ako im plate ne budu 1.000 eura

Predsjednik Sindikata prosvjete Radomir Božović kazao je da iduće sedmice prosvjetni radnici očekuju konačni odgovor ministarstava prosvjete i finansija o traženom povećanju plata od 45 odsto. Oni zahtijevaju da povećanje bude od 1. januara naredne godine. Ukoliko ponuda bude ispod minimuma, iskorstiće druge modele sindikalnog djelovanja.
Još traju pregovori Ministarstvom prosvjete u vezi sa platama koje traže prosvjetari.

“Dok traju pregovori situacija nije završena. Tek onog trena kad dobijemo, a još nismo dobili konačnu ponudu, očekujemo je iduće sedmice. Tada očekujemo sastanak sa ministrima finansija i prosvjete, da nam kažu šta može i kako može”, kazao je Božović.

Kada dobiju ponudu, Sindikat će se izjasniti na Izvršnom i Glavnom odboru.

“Ako procijenimo da je to ispod minimuma i dostojanstva prosvjetnog radnika, mi ćemo se obratiti javnosti i predložiti druge modele sindikalnog djelovanja. Ako bude ponuda prihvatljiva, Glavni odbor će se izjasniti”, istakao je on.

Istakao je da u zahtjevu za povećanje plata stoji da 45 odsto veće plate počnu od prvog januara.

Komentarišući izgradnju škole “Vladimir Nazor” u Podgorici, Božović je kazao da je Ministarstvo omanulo jer je ta škola, kako kaže, srušena prošle godine

“Tamo i dalje stoji ledina. Neće početi da se gradi do januara sljedeće godine. Neko mora da odgovara za to, prethodno ili sadašnje Ministarstvo”, istakao je Božović.

Provjerite slična mjesta

Od početka mjeseca cijena nafte na svjetskom tržištu se snizila za 14 dolara

Od početka mjeseca cijena nafte na svjetskom tržištu doživljava konstantan pad. Neki od razloga su …