Pobjeda: Umalo fizički obračun Abazovića i Miloševića

Direktor Uprave prihoda i carina (UPC), Rade Milošević podnio je ostavku sa te funkcije.

“Ovim putem Vas informišem da iz moralnih razloga podnosim ostavku na mjesto direktora Uprave prihoda i carina Crne Gore. Naime, kao odgovoran i savjestan građanin, uvažavajući mjesto i ulogu koju ovaj državni organ ima u institucionalnom sistemu Crne Gore, odlučio sam se na ovaj čin da bih rasteretio Vladu, Upravu prihoda i carina i sebe lično, pritiska koji su rezultat nedavnih dešavanja u vezi istrage o nezakonitom postupanju službenika Uprave prihoda i carina”, naveo je u pismu Milošević.

Prema saznanjima Pobjede, Milošević je oštro reagovao na zahtjev premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića da podnese ostavku i umalo je došlo i do fizičkog obračuna. Prema nezavaničnim saznanjima Abazović je angažovao saradnike među kojima i ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića da utiču na Miloševića i smire ga.

Specijalno državno tužilaštvo je u velikoj akciji u noći između petka 30. septembra i subote 1. oktobra privelo i saslušalo desetak osoba, među kojima i Miloševića, tražeći od njih da objasne kako je tokom akcije uništavanja nestao šleper pun cigareta, vrijednosti skoro milion eura.

Direktor UPC, tokom saslušavanja koje je trajalo skoro do pred zoru 1. oktobra u Specijalnom državnom tužilaštvu morao je da prezentira spise predmeta o uništavanju cigareta, ali i da objašnjava kako se zvanične brojke ne poklapaju sa realnim stanjem i kako je bilo moguće da, pred očima službenika UPC i policije, nestane šleper cigareta namijenjenih za spaljivanje.

Provjerite slična mjesta

Dvije osobe upale u provaliju, u toku akcija spašavanja

Dana 26.11.2022. godine u 15.15h Služba zaštite i spašavanja je primila prijavu od strane Uprave …