Dvojica državljana CG optuženi zbog šverca 5,4 tona kokaina

Tužilaštvo zapadnoafričke države Kabo Verde podiglo je optužnicu protiv sedam okrivljenih, uključujući dvojicu crnogorskih državljana zbog šverca 5,4 tona kokaina. Traže presudu u redovnom zajedničkom postupku navodeći da su počinili teško krivično djelo visokog rizika, kriminal trgovine drogom, a uhvaćeni su u okviru operacije Alkatraz. Identitet optuženih još nije poznat.

U saopštenju objavljenom na sajtu tužilaštva pomenute države, napominju da su zatražili i zadržavanje mjera pritvora koje su ranije primjenjivane prema okrivljenima, jer su pretpostavke koje su određivale njihovu primjenu ostale nepromijenjene.

Podsjećamo, prošlog aprila pravosudna policija je zaplijenila veliku količinu droge nakon mega međunarodne operacije trgovine drogom pod nazivom Alkatraz.

Operacija je rezultirala hapšenjem sedam osoba i zapljjenom 5.4612 kg kokaina raspoređenog u 214 paketa koji su se nalazili na ribarskom brodu koga su se kontrolisale vlasti Zelenortskih ostrva i SAD.

Nacionalni direktor pravosudne policije Rikardo Gonsalves tada je otkrio da je to bila zajednička operacija sa Oružanim snagama (Obalska straža), koordinisanoj uz saradnju sa Federalnom policijom Brazila, Upravom za borbu protiv droga SAD, američkom mornaricom i Nacionalnom agencijom za kriminal Ujedinjenog Kraljevstva.

Svih sedam članova posade su muškarci, od kojih su petorica brazilski a dvojica crnogorski državljani, starosti između 32 i 66 godina. Međutim, njihovi identiteti nijesu saopšteni.

Provjerite slična mjesta

Popa: Postizanje IBAR-a nevjerovatan timski rad na svim nivoima

Ambasadorka EU u Crnoj Gori, Oana Kristina Popa govorila je o značaju dobijanja pozitivnog Izvještaja …