Državno tužilaštvo biće preseljeno u staru zgrade Vlade

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović posjetio je danas prostorije VDT i SDT, gdje je razgovarao sa vršiteljkom dužnosti Vrhovnog državnog tužilaštva Majom Jovanović i Glavnim specijalnim tužiocem Vladimirom Novovićem u cilju razmatranja mogućnosti najskorije realizacije Informacije o ustupanju Stare zgrade Vlade Državnom tužilaštvom.

Tokom sastanka govorilo se i o obezbjeđivanju sredstava i dinamici prilagođavanja ustupljene zgrade, kao i rješavanju drugih tekućih problema u funkcionisanju rada Tužilaštva koji se tiču administrativnih i prostornih nedostataka.

Premijer Abazović je upoznat sa mogućnošću da se adaptacija Stare zgrade Vlade vrši uz novčanu pomoć međunarodnih partnera. Takođe, predsjednik Vlade je upoznat sa Radnim sporazumom o saradnji Vrhovnog državnog tužilastva Crne Gore i Kancelarije evropskog javnog tužioca (European Public Prosecutor's Office – EPPO) na čelu sa Laurom Koveši.

Ovaj sporazum sa Evropskim javnim tužiocem predstavlja veliko priznanje dosadašnjim rezultatima novog rukovodstva Tužilaštva i podsticaj za uspješni nastavak borbe protiv svih oblika kriminaliteta.

Vlada će nastaviti da pruža punu podršku Tužilaštvu u narednom periodu, sa posebnim fokusom na poboljšanje uslova rada i tehničke opremljenosti tužilačke organizacije.

Provjerite slična mjesta

Loše vijesti o cijenama struje

Biće potrebne godine da se cijene energenata vrate na nivo prije rata u Ukrajini, rekao …