Ćalović Marković: Milošević da podnese ostavku

Zbog očigledne profesionalne i objektivne odgovornosti direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević treba da podnese ostavku, rekla je u Bojama jutra direktorica MANS-a Vanja Ćalović Marković.

“Pošto se to nije desilo, očekujem da ga Vlada razriješi. Dešava nam se elementarni nedostatak odgovornosti i krajnja politizacija. Da li nam se dešava visoka korupcija, nadam se da ćemo saznati od tužilaštva”.

Ćalović Marković smatra da je loše što nema zvaničnih informacija, već samo onih do kojih mediji dolaze.

“Razumijem da je istraga tajna, ali podaci su došli do javnosti, uznemirili je. Bilo bi odgovorno da čujemo elementarne, konkretne činjenice od policije i tužilaštva, a ne da spekulišemo”, rekla je Ćalović Marković.

Smatra da je Milošević trebalo da zna da je jedna od ključnih stvari koje je trebalo da riješi šverc cigareta, a da smo umjesto toga došli smo u situaciju da pirlikom unistavanja cigareta od dva kamiona nestaje jedan.

“To potvrđuje ono na šta sam toliko puta upozoravala, da nema elementarne evidencije. Evidentno je da postoje ogromni sistemski propusti koji su doveli do ovoga, a koje je dozvolio da se dese Milošević. Zato je morao da podnese ostavku”, poručuje Ćalović Marković.

Smatra da minimum koji treba da se desi je da Vlada razriješi Miloševića i dodaje da ne može da vjeruje da je redosljed koraka bio takav da se prvo razriješi Raško Konjević sa mjesta prvog čovjeka Biroa za operativnu koordinaciju (BOK), pa da razmisli hoce li smijeniti Miloševića.

“Mislim da je Konjeviću kao svom političkom oponentu trebalo da da da se bavi ovom istragom i informiše javnost”.

Ćalović Marković je rekla i da ne može da se relativizuje činjenica da su Miloševića privodili u policiju.

“Zna se kako funkcionišpe uobičajna procedura komunikacije sa šefovima državnih organa, a ne funkcioniše tako što se oni privode u policiju i oduzimaju im se telefoni. Ne želim da prejudiciram da je on kriv, ali ima profesionalnu odgovornost i mora da je snosi. Na taj način bi relaksirao i postupak istrage”, zaključila je Ćalović Marković.

Provjerite slična mjesta

Radojičić: Distrikt Srbija i Crna Gora potpisao sporazume sa Južnom Afrikom, Bocvanom, Mozambikom i Esvatini

Guverner Rotari Distrikta Srbija i Crna Gora Aleksandar Radojičić prisustvovao je sa svojim timom na …