Abazović – Timonije: Francuska pruža veliku podršku reformama u Crnoj Gori

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović sastao se danas sa ambasadorom Francuske Republike u Crnoj Gori, Nj. E. Kristijanom Timonijeom.

Predsjednik Abazović se na početku razgovora zahvalio Francuskoj na podršci koju je ta partnerska država uputila Crnoj Gori odmah na početku sajber napada koji su pogodili vladinu informatičku strukturu i informaciono-komunikacionu mrežu organa državne uprave.

U tom kontekstu, premijer Abazović i ambasador Timonije su još jednom istakli zadovoljstvo zbog toga što će Podgorica postati Regionalni centar za borbu protiv sajber kriminala i za sajber bezbjednost, naglasivši važnost dobijanja takvog centra za cijeli region.

Razgovarajući o radu Vlade, premijer Abazović je ponovio da prioritet ostaje borba protiv kriminala i korupcije na visokom nivou, naglasivši zadovoljstvo zbog toga što je postala dominantna tema u Crnoj Gori, smatrajući to jako bitnim u kontekstu izazova sa kojima se naša država decenijama suočava kada je u pitanju pravda i vladavina prava.

Sastanak je bio prilika da Abazović i Timonije porazgovaraju o aktuelnoj političkoj situaciji u državi, konstatujući da Francuska pruža veliku podršku reformama u Crnoj Gori i saglasivši se oko neophodnosti deblokade pravosudnih institucija, kao prioriteta u odnosu na dalju borbu protiv kriminala i korupcije, ali i intenziviranja evropskog puta Crne Gore.

Provjerite slična mjesta

Loše vijesti o cijenama struje

Biće potrebne godine da se cijene energenata vrate na nivo prije rata u Ukrajini, rekao …