Stanovnici Srebrenice najveće povjerenje na izborima dali Miloradu Dodiku

Prema podacima Centralne izborne komisije BiH Milorad Dodik (SNSD) novi je predsjednik bh. entiteta Republika Srpska sa skoro 30 hiljada glasova prednosti ispred Jelene Trivić (PDP), koja tvrdi da je pokradena u izbornoj noći.

Već sada je poznato da će u nekoliko biračkih mjesta biti ponovljeno brojanje glasova zbog sumnje u izborne manipulacije u RS-u, a ostalo je i da tromi birački odbori i CIK da obrade još oko 200 biračkih mjesta u ovom entitetu.

I u Srebrenici se birao predsjednik RS-a, a ubjedljivo povjerenje stanovnika tog gradića na istoku BiH ima lider SNSD-a Milorad Dodik -2.147 glasova ili 47,49 posto.

Opozicionarka Trivić je na drugom mjestu sa 1.080 glasova ili 23,89 posto, a Ćamil Duraković sa 902 glasa ili 19,95 posto.

Senad Bratić je dobio 144 glasa ili 3,19 posto, a Radislav Jovičić (DNS) 70 glasova ili 1,55, dok je Jusuf Arifagić ispred Pokreta za Državu “uzeo” 53 glasa.

Ovo su podaci CIK-a nakon što je u Srebrenici obrađeno 89,66 posto biračkih mjesta, a pravo glasa je imalo 11.576 birača.

KLIX

Provjerite slična mjesta

Popa: Postizanje IBAR-a nevjerovatan timski rad na svim nivoima

Ambasadorka EU u Crnoj Gori, Oana Kristina Popa govorila je o značaju dobijanja pozitivnog Izvještaja …