Položen kamen temeljac za izgradnju nove tribine stadiona u Tuzima

Predsjednik opštine Tuzi, Nik Gjeloshaj, predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore, Dejan Savićević i direktor FK „Dečić” Palo Dreshaj, položili su danas kamen temeljac za igradnju nove tribine stadiona u Tuzima.

U prvoj fazi projekta gradiće se tribina kapaciteta 1.080 mjesta, u sklopu koje će biti sve prostorije potrebne za organizaciju utakmica – nove svlačionice za timove i službena lica, ambulatna soba, press sala itd. Investicija, koja će biti finansirana u saradnji dve institucije, Opštine Tuzi i FSCG, iznosi oko 2,5 miliiona eura dok rok za završetak radova je 12 mjeseci.

Predsjednik opštine Tuzi Nik Gjeloshaj između ostalog, zahvalio se Fudbalskom savezu na pomoći pri izgradnji tribine.

,,Dugujemo veliku zahvalnost Fudbalskom savezu Crne Gore na dosadašnjoj uspješnoj saradnji. Dobili smo podršku za ovaj projekat i odmah se krenulo u izgradnju čim smo prikupili svu potrebnu dokumentaciju. Ovo je zajednička investicija koja pomaže razvoju sportske infrastrukture naše opštine. Nadam se da će i ubuduće naša saradnja biti uspješna kao do sada” rekao je Gjeloshaj.

,,Izuzetno mi je drago što je, poslije određenih administrativnih prepreka, počela izgradnja nove tribine stadiona u Tuzima. Nadam se da će se radovi završiti u roku i da će Tuzi dobiti jedno moderno fudbalsko zdanje. Želja nam je da, kada se izgradi ova tribina, nastavimo sa projektom i izgradimo još jednu tribinu na ovom stadionu, kako bi ovdje mogle da se igraju i međunarodne utakmice” kazao je Savićević prilikom postavljanja kamena temeljca.

Provjerite slična mjesta

Loše vijesti o cijenama struje

Biće potrebne godine da se cijene energenata vrate na nivo prije rata u Ukrajini, rekao …