M portal: Ambasadori NATO zemalja tražili smjenu Rada Miloševića

Jučerašnji odlazak premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića u Agenciju za nacionalnu bezbjednost učinio je da u sijenci ostanu drugi, mnogo važniji, gosti nacionalne bezbjednosne službe, piše M portal.

Ambasadori svih država članica NATO juče su posjetili ANB, i to odmah nakon što je odlazeći premijer napustio zgradu Agencije, saznaje M portal iz diplomatskih izvora. Posjeta ima veze sa posljednjim uspješnim akcijama koje je sprovela ANB, razbijanjem lanca šverca cigareta i otkrivanja mreže saradnika ruske tajne službe u Crnoj Gori.

Nezvanično, nakon sastanka u ANB, ambasadori država članica su od Abazovića tražili da što hitnije bude smijenjen direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević, koji je privođen i saslušavan u noći između 1. i 2. oktobra zbog šverca cigareta. Ambasadori su bili saglasni da Milošević, zbog sumnji da učestvuje u švercu cigareta, čime se bave i inostrane obavještajne službe, ne može dalje biti dio državne uprave koja, makar retorički, ima namjeru da stavi tačku na organizovani kriminal.

Mada su se ambasadori prilikom dolaska u ANB praktično sreli licem i lice sa Abazovićem, koji je u tom trenutku napuštao zgradu agencije, nije bilo nikakvog kontakta, čak ni formalnog pozdravljavanja.

Provjerite slična mjesta

Nove čestitke premijeru: Zvaničnici država članica Evropske unije pozdravljaju formiranje 44. Vlade

Povodom izbora 44. Vlade premijeru Milojku Spajiću stigle su brojne čestitke, među kojima i one …