Erste banka kupila S-Leasing

Erste Bank AD Podgorica (Erste banka) kupila je 100% udjela u kapitalu S-Leasing d.o.o. Podgorica od osnivača tog lizing društva, Erste Group Immorent International Holding GMBH sa sjedištem u Beču i Steiermaerkische Bank und Sparkassen AG sa sjedištem u Gracu. Banka je već obezbijedila sva neophodna odobrenja od relevantnih regulatora i institucija za zaštitu konkurencije.

Ugovor o prenosu 100% udjela u društvu S-Leasing potpisali su u ime Erste banke Aleksa Lukić, predsjednik Upravnog odbora i Darko Keković, član Upravnog odbora, u ime Erste Group Immorent International Holding GmbH, Andreja Triller Tonin, članica Upravnog odbora, te u ime Steiermärkische Sparkasse Bank AG Gerhard Maier, šef za strategiju.

Nakon uspješno realizovane transakcije, u planu je pripajanje S-Leasinga Erste banci, koje će biti sprovedeno u narednim mjesecima.

“Ovo je prva akvizicija Erste banke na crnogorskom tržištu i predstavlja važan korak za razvoj našeg poslovanja, dopunjavajući ga na najbolji način. Širimo dijapazon usluga poslovima finansijskog lizinga, a naš tim biće pojačan kadrom iz S-Leasinga koji nam donosi nova specijalistička znanja, a sa nama dijeli istu poslovnu kulturu. Ovako osnaženi, bićemo u prilici da još većem broju klijenata pružimo dodatnu vrijednost kroz ponudu proizvoda i usluga visokog kvaliteta i izvrsno korisničko iskustvo”, rekao je Aleksa Lukić, predsjednik Upravnog odbora Erste banke nakon potpisivanja ugovora.
S-Leasing d.o.o. Podgorica, osnovan 2005. godine, jedan je od pionira lizing poslovanja u Crnoj Gori. Sa portfolijom od 17,7 miliona EUR na kraju avgusta ove godine, pokriva nešto više od 40% crnogorskog tržišta.
Erste banka je jedna od vodećih banaka u Crnoj Gori, koja uslužuje oko 120.000 klijenata kroz mrežu od 17 filijala u 14 gradova. Erste banka je članica Erste Grupe, čiji korijeni sežu do 1819. godine kada je osnovana kao prva štedionica u Austriji. Erste Grupa je jedan od najvećih pružalaca finansijskih usluga u centralnoj i istočnoj Evropi i danas uslužuje oko 16,1 miliona klijenata u još 7 država (Austrija, Češka Republika, Hrvatska, Mađarska, Rumunija, Slovačka, Srbija).

Provjerite slična mjesta

Oboren pješak kod kružnog toka, prevezen u bolnicu

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila oko 10,30 časova u Šušanju, u blizini kružnog toka, …