Abazović smijenio Konjevića sa mjesta šefa koordinatora službi bezbjednosti

Premijer Dritan Abazović smijnenio je Raška Konjevića sa mjesta šefa koordinatora službi bezbjednosti, nezvanično saznaju “Vijesti”.

Danas je održana sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

Abazović je nakon sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost da su na današnjem sastanku tretirali tri teme: sajber napadi,  suzbijanje šverca cigareta i akcije suzbijanja malignog uticaja trećih strana posebno Rusije. Kazao je i da je ministar odbrane Raško Konjević smijenjen sa mjesta šefa biroa za operativnu koordinaciju.

Kad su u pitanju sajber napadi, ANB je odradio određeen aktivnosti, MJU takođe i očekujemo da se čitav sistem podigne u narednim danima. U ovom trenutku ne želimo da upoznajemo javnost jer čekamo finalnu potvrdu. Postoje jasne i nedvosmislne indicije koije ne bih iznosio – rekao je on. 

Kazao je i da se razgovaralo o akciji spriječavanja šverca cigareta i ocijenio da je ta tema izazvala najviše pažnje.

-Pričali o potrebi da se najunosniji biznis koji se počeo zaustavljati od kraja 2020. godine koji je rezultirao svim stvatima u prethodnom periodu i zapljenom najvećom u Evropi mora nekako otkriti. Situacija sa najnovijim slučajem je da je jedan od kamiona ukraden na putu prema odredištu i to je samo dio ledenog brijega o švercu cigareta koji se ovdje nesmetano događaj- rekao je Abazović. 

Kazao je da je Vijeće donijelo zaključak da će Vlada učiniti sve da zaštiti integritet svake državne insitucije.

-Ljudi će morati da snose posledice, nikom ne stavljamo ništa na teret, nikog ne optužujemo znamo kakav je ambijent u Crnoj Gori, ali nema šanse da ćemo ono što je enorman doprinos za 120 dana zaplijeno 150.000 paketa…Ne dozvoljavam da se na blo koji način baci sjenka na ovaj rezuzltat unutar sistema – rekao je Abazović.

-Sve može da se promijeni, šverc cigareta koji je postojao decenijama više neće postzojati  – dodao je on. 

Pobjeda-Vijesti

Provjerite slična mjesta

Radojičić: Distrikt Srbija i Crna Gora potpisao sporazume sa Južnom Afrikom, Bocvanom, Mozambikom i Esvatini

Guverner Rotari Distrikta Srbija i Crna Gora Aleksandar Radojičić prisustvovao je sa svojim timom na …