Uhapšen Elvir Adrović, šef komisije za uništavanje cigareta Uprave prihoda i carina

Šef Komisije za uništavanje cigareta Uprave prihoda i carina Elvir Adrović uhapšen je zbog nestanka kamiona krcatog cigaretama na ruti tokom pratnje konvoja od skladišta „Zetatransa“ ka Nikšiću, gdje je akcizna roba trebalo da se spali pod patronatom države, javljaju „Vijesti“.

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva uhapšen je i vozač ukradenog kamiona Dalibor Brnović, koji je zaposlen u firmi „Brnović Trans“ iz Podgorice, a koji je bio zadužen za prebacivanje vrijednog tovara od Podgorice ka Nikšiću.

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja Uprave policije sklapaju kockice kompletne uigrane švercerske šeme, pa se tako očekuju nova hapšenja u Upravi prihoda i carina ali i u lancu krijumčara čiji je plan bio da se domognu cigareta vrijednih gotovo milion eura.

Nakon 30-časovne potrage službenici SPO pronašli su u nedjelju poslijepodne, u blizini Veljeg brda nadomak Podgorice, skriveni kamion pun cigareta, koji je dan ranije nestao tokom vožnje od carinskog skladišta “Zetatransa” ka Nikšiću.

Potraga za tovarom krenula je u subotu ujutro, kada su, kako je rečeno “Vijestima, agenti snimili kako iz carinskog skladišta “Zetatransa”, u pratnji članova Komisije za spaljivanje cigareta UPC, izlaze dva kamiona natovarena cigaretama, koje je trebalo da se odvezu do Nikšića i spalionice firme “M construction”.

U Nikšić je, u pratnji policije i članova Komisije za spaljivanje, stigao samo jedan kamion iz konvoja, što je bio alarm da službenici SPO krenu u akciju privođenja sumnjivih osoba, ali i službenika čiji je posao bio da štite i čuvaju cigarete koje je država oduzela i obavezala se da će ih po zakonskoj regulativi – spaliti.

Zbog nestanka kamiona, policija je na informativni razgovor u subotu veče pozvala i direktora Uprave prihoda i carina Rada Miloševića, koji je nakon isteka šest sati, otišao kući, ali su inspektori zbog daljeg izviđaja zadržali njegov telefon.

Milošević je tokom noći između subote i nedjelje iz sjedišta UPC uzeo i dokumentaciju sa internim dokumentima i predao je policiji, a satima je morao i da odgovara na broja pitanja inspektora…

Osim Miloševića, policija je cijele noći u svojstvu građana uzimala izjave i obavještenja od pet članova Komisije za spaljivanje cigareta UPC, vozača kamiona, ali i nekoliko zaposlenih u carinskom terminalu “Zetatransa”, kako bi pokušali da otkriju gdje je i kako nestao kamion.

Borba

Provjerite slična mjesta

Strateški partner Solara na crnoj listi SAD zbog povezanosti sa Dodikom

Kompanija „Kaldera“ iz Laktaša, koja je 21. marta pompezno potpisala sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji sa …