Skupština akcionara EPCG nije odlučivala o kupovini Željezare. Razlog je nevjerovatan

Skupština akcionara Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) nije odlučivala o kupovini Željezare jer je predstavnik države, državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija Admir Šahmanović, kazao da Vlada nije zauzela stav i da nije u mogućnosti da se izjasni po tom pitanju.

„S obzirom da Vlada nije zauzela stav nijesam u mogućnosti da se izjasnim po ovoj tački već koristim ovu priliku da uputim molbu Odbora direktora da pripremi predlog odluke i da to pošalje sa ostalim pripadajućim materijalom, koji se odnosi na studiju opravdanosti investicije i sa svim ostalim dokumentima za koje smatrate da mogu potvrditi opravdanost investicije kupovine Željezare“, kazao je na Skupštini akcionara Šahmanović.

Iako se na skupštini nije raspravljalo o davanju saglasnosti da se krene u kupovinu Željezare, danas izabrani predsjednik Odbora EPCG Milutin Đukanović bio je optimista i kazao je radnicima Željezare da se drže “dogovora koji je postignut sa premijerom, ministrom finansija“ i sa njima.

„Mislim da će biti dobro raspoloženje i u novom Odboru direktora. Ostalo je pet starih članova. Mislim da ćemo brzo ići u tom pravcu. Mislimo da je imovina Željezare vrlo značajna, da je njena vrijednost mnogo veća nego što je taj iznos novca. Napravićemo određeni biznis plan i ići ćemo korak po korak. Mislim da smo u stanju da valorizujemo tu imovinu i da od toga svi imaju koristi i šira društvena zajednica i radnici Željezare“, kazao je Đukanović.

Radnici Željezare su odluku o sudbini fabrike, ali i o njihovoj sudbini, čekali ispred hotela „Jugoslavija“, gdje je održana Skupština akcionara EPCG, vjerujući da je njihovoj aganiji došao kraj, posebno što im je predsjednik Vlade Dritan Abazović krajem prošle sedmice kazao da je kupovina Željezare maltene gotova stvar i da se, po njegovom mišljenju, ta tačka nije ni morala naći na Skupštini.

Radnici nijesu krili razočarenje, ali i iznerviranost stavom Šahmanovića i pitali su kome da vjeruju da Vlada nema stav – premijeru ili državnom sekretaru u ministarstvu koje vodi Ervin Ibrahimović.

Ljubiša Đikanović je pitao Đukanovića kada su se poslednji čuli sa turskim investirom.

„Gospoda iz Tosčelika čekaju da se završi skupština društva i da samo društvo donese odluke. Mislim da sa ovom skupštinom i sa konstitutivnom sjednicom stvaraju se uslovi da se nastave pregovori sa Tosčelikom o kupovini imovine Željezare“, kazao je Đukanović.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Od početka mjeseca cijena nafte na svjetskom tržištu se snizila za 14 dolara

Od početka mjeseca cijena nafte na svjetskom tržištu doživljava konstantan pad. Neki od razloga su …