Nađene ukradene cigarete, uhapšen službenik Uprave carina

Pronađene su ukradene cigarete, objavio je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović. On je to kazao nakon saopštenja Specijalnog tužilaštva danas da se sumnja kako su pojedini službenici Uprave prihoda i carina odvezli kamion pun cigareta koje su bile namijenjene za uništavanje u Nikšiću. Vrijednost ukradenih cigareta je oko milion eura.

Nema šale sa državom. Uzvraćamo udarac. Pozdravljamo brzu reakciju nadležnih u nastavku suzbijanja krijumčarenja nelegalnih cigareta. Obećali smo i uradili: borba protiv kriminala bez pardona”, rekao je Abazović.

Kako saznaje Portal RTCG, uhapšen je i službenik Uprave prihoda i carina zbog sumnje da je umiješan u krađu ovih cigareta.

Polovinom ove godine objavljeno je da je Uprava prihoda i carina organizovala u nikšićkoj privatnoj fabrici “Javorak“ paljenje veće količine zaplijenjenih cigareta pred komisijom koju je imenovao Milošević.

Šleper je ušao u krug fabrike a onda je obavljeno spaljivanje cigareta koje je svojevremeno uvezla jedna špediterska firma iz Bara.

Sve je izvedeno bez znanja Uprave policije, koja je u prethodnom periodu prisustvovala uništavanju cigareta.

Specijalno državno tužilaštvo saopštilo je da je, u saradnji sa više nadležnih organa, zbog sumnje da je formirana organizovana kriminalna grupa koja se bavi zloupotrebom službenog položaja i krijumčarenje cigareta, odlučilo da prati njihove aktivnosti.

Provjerite slična mjesta

Pribilović: Trenutno u Budvi boravi blizu 22.000 turista

Budva je ove godine imala veoma dobru predsezonu i početak ljetnje turističke sezone, saopšteno je …