Milošević: Neupućen sam o nekim stvarima, ostavka zavisi od istrage


Moja ostavka na čelu Uprave prihoda i carina Crne Gore (UPC) zavisi od toga šta će se desiti tokom predstojeće istrage. Ne osjećam odgovornost za nestanak cigareta koje je država oduzela u Slobodnoj zoni Luke Bar, ali tu postoji moralna obaveza, kazao je danas Libertasu direktor UPC Rade Milošević, koji je noć između 1. i 2. oktobra proveo na saslušanju u policiji u Podgorici.

On je, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, saslušavan zbog nestanka kamiona punog cigareta, koje je država oduzela u lučkoj Slobodnoj zoni, a koje su bile predviđene za uništenje u nikšićkoj fabrici.

Zbog sumnje da su počinili to krivično djelo policija je, prema nezvaničnim informacijama, uhapsila šefa Komisije za uništavanje cigareta UPC Elvira Adrovića i vozača kamiona Dalibora Brnovića.

Libertas je prvog čovjeka državne Uprave prihoda i carina pozvao na broj telefona, putem kojeg su i ranije komunicirali.

“Policija mi je privremeno oduzela službeni telefon. I dalje je kod njih taj aparat na kojem su sve aplikacije koje sam koristio za posao”, rekao je Milošević, kojeg je Libertas zatekao na radnom mjestu gdje, kaže, radni dan provodi sa tužiocima kojima dostavlja dokumentaciju na uvid.

Ponovio je da je na saslušanje u podgoričkoj policiji otišao u svojstvu građanina.

“Poziv za saslušanje sam dobio negdje oko 23 časa u subotu, a oko sat kasnije sam sa dokumentacijom otišao u policiju. Išao sam svojim automobilom”, naveo je Milošević za Libertas.

Ni u jednom trenutku, tvrdi on, nije imao bilo kakvu informaciju o nestanku kamiona sa cigaretama.

Na pitanje Libertasa kako je moguće da, kao čelnik institucije u čijoj je nadležnosti posao uništavanja zaplijenjene robe, nije upoznat da je nestao kamion sa cigaretama vrijednim gotovo milion eura, Milošević je odgovorio:

“Riječ je o postupku koji traje 3-4-5 dana. Nijesam imao informaciju kad šta kreće, koja je dinamika. Njih petoro je to pratilo. Ja sam ih obilazio”.

Milošević je rekao da zvanično nije dobio ni informaciju da je sporni kamion pronađen.

“To sam pročitao u medijima”, kazao je on za Libertas.

Nije upućen ni u navodno hapšenje službenika institucije čiji je direktor – šefa Komisije za uništavanje cigareta UPC Elvira Adrovića.

Na pitanje Libertasa smatra li se odgovornim ukoliko se dokaže da je njegov službenik učinio krivično djelo, Milošević je kazao:

“Svakom može da se desi da bude uhapšen, pa da se potom dokaže da nije kriv. Vidjećemo šta će tužilaštvo da utvrdi”.

Libertas je očekuje odgovore Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) na pitanja o slučaju nestanka zaplijenjenih cigareta.

Između ostalog, Libertas se interesovao da li je prvi put da građanin bude saslušavan tokom noći i koji je bio razlog za saslušanje u to doba.

Provjerite slična mjesta

Jezera, Medun i Duklja turistički aduti Podgorice

Oko 44.000 turista registrovano je u Podgorici do kraja aprila, a ostvareno je oko 86.000 …