DPS će podnijeti novu inicijativu za skraćenje mandata Skupštini

Demokratska partija socijalista (DPS) će podnijeti novu inicijativu, koju će potpisati trećina poslanika, jer smatramo da je to jedini način za izlazak iz krize, kazao je poslanik DPS-aPredrag Bošković.

Gostujući u emisiji “Pressing” Gradske RTV, Bošković je naveo da će, ukoliko bude hrabrosti, u oktobru biti skraćen mandat parlamentu.

Govoreći o aktivnostima koje je Agencija za nacionalnu bezbjednost sprovela posljednjih dana, Bošković kaže da je dobro da ANB radi svoj posao.

Zadovoljstvo je vidjeti da je najvažnija bezbjednosna institucija u Crnoj Gori – ANB napokon okrenuta interesima Crne Gore, nakon dvije godine stagniranja, propadanja i služenja interesima treće strane. ANB vraća povjerenje koje je bilo izgubljeno u prethodne dvije godine od strane građana i partnera iz inostranstva – kazao je Bošković.

Napokon, prema njegovim riječima, sankcijama podliježu stvarni kriminalci i ljudi koji su pokušali iskoristiti “kratko bitisanje na vlasti da steknu određene koristi”.

Optimista sam da će naredni dani donijeti još informacija i baciti svijetlo na ovu aferu koja se trenutno dešava – rekao je Bošković.

Osvrnuo se na targetiranje pojedinaca i medija od strane premijera kojem je izglasano nepovjerenje Dritana Abazovića koje traje već duži period, ocjenjujući da je to i međunarodna zajednica prepoznala.

Nema tu nikakve logike – to je sa njegove strane puko preživljavanje, i želja da sve one koji ga targetiraju kao nekog ko je najveći nosilac podjela u Crnoj Gori, što i jeste, politiku vidi kao zadovoljavanje privatnih interesa i obećanja koja je dao Beogradu. Zbog toga napada svakoga ko iole kritikuje njega ili partiju kojoj pripada – precizirao je Bošković.

Naglašava da je institucija Predsjednika trenutno jedina u punom legitimnom kapacitetu u Crnoj Gori.

To dovoljno govori koliko je predsjedniku Milu Đukanoviću stalo do interesa Crne Gore, a ne do ličnih ili partijskih. Praktično se jedini ponašao u skladu sa Ustavom i zakonom i to će obavljati dok god je na toj funkciji – ocijenio je Bošković.

Ponavlja da je jedino pravo rješenje za ovakvu političku krizu vraćanje mandata građanima i prilika da odluče ko državu može da vodi u naredne četiri godine.

GradskaTV/Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Osumnjičenom za ugrožavanje sigurnosti Kneževića određeno zadržavanje do 72 sata

Cetinjaninu I.G. osumnjičenom za ugrožavanje sigurnosti poslanika Milana Kneževića, nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu …