Uhapšeni Rade Milošević, Zdravko Kosanović, Brano i Ivan Mićković, Ivan Ivanović…

Direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević uhapšen je večeras u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja po nalogu SDT-a, zbog sumnje da je bio u organizovanom lancu koji je krao i švercovao dio cigareta, koje je država ljetos zaplijenila u Slobodnoj carinskoj zoni Luke Bar.

Prema nezvaničnim saznanjima Antene M pored Miloševića uhapšeni su i Zdravko Kosanović, Brano Mićković, Ivan Mićković i Ivan Ivanović.

Vijesti su objavile da su Milošević i još nekoliko osoba uhapšeni zbog krivičnog djela – stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje cigareta.

Među osumnjičenima, ima još osoba iz državnog sistema, koje su uhapšene u tajnoj akciji Specijalnog policijskog odjeljenja i Specijalnog državnog tužilaštva, zbog sumnje da su bili u organizovanom lancu krađe i krijumčarenja cigareta, koje su navodno spaljivane u pećima “Javorka” i “Željezare” u Nikšiću.

“Vijestima” je od više izvora potvrđeno da je akcija hapšenja izvedena u Podgorici i Nikšiću, a vjeruje se da su Milošević i drugi osumnjičeni bili uključeni u sistem krijumčarenja cigareta, koje je država oduzela u magacinima Luke Bar.

SDT vjeruje da u pećima nije spaljen broj paketa, kako se to vjerovalo i kako je objavljeno u dokumentima Uprave prihoda i carina, već da je dio oduzetih paketa završio u krijumčarskom lancu.

Vijesti/AntenaM

Provjerite slična mjesta

Mujović: Elektroprivreda trpi velike gubitke zbog Željezare

EPCG trpi velike gubitke zbog rada Željezare. Pokrenuta je u prošlosti na način što jednostavno …