Radulović: Đe im je pamet bila da ugase Montenegro Airlines


Rekordne 2019. godine 80 kompanija letjelo je prema Crnoj Gori dok je ove godine taj broj bio prepolovljen. ,,Za vrijeme“ kompanije Montenegro erlajns bili smo povezani sa duplo više destinacija, a ona je ,,ugašena“ kada je godinu prije toga dovela 600.000 putnika. Kao rezultat toga, kako su kazali naši sagovornici, imamo skraćenu sezonu za pola, pretežno regionalne goste i smanjenu potrošnju. Za razliku od nas, aerodrom Tirana ljetos je bio povezan sa više od 80 destinacija dok zračna luka Dubrovnik za osam mjeseci ove godine bilježi rast broja putnika za više od 66 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Veliki gubitak
Očigledno je, po riječima predsjednika Crnogorskog turističkog udruženja Žarka Radulovića, da smo gubitkom Montenegro erlajnsa izgubili tu šansu za dobrom avio-povezanošću i sada zavisimo od drugih.

Šteta je enormna i to je teško izračunati nominalno, ali je izvjesno da je ogromna. Mi smo destinacija u koju se jedino brzo može stići avionom, ali sada gotovoj raboti mane nema. Đe im je bila pamet da ugase kompaniju koja je dovodila 600.000 putnika godinu prije toga. Gubikom Montenegro erlajnsa skratili smo sezonu sigurno za tri mjeseca poslovanja. Došli smo sa 215 na 120 dana sezone – naglašava Radulović.

Smatra da iduće godine moramo da omogućimo da ko god hoće da leti neka leti prema Crnoj Gori.

Sada je ta odluka, međutim, u tuđim rukama ne našim. Sa Montenegro erlajnsom smo mi rukovodili tim procesom. Sada imamo avione, nemamo kompaniju. To su dva aviona koja ne mogu ništa da doprinesu, bez želje da potcijenim kompaniju. Znam koliko novca gubimo i koliko ćemo tek da izgubimo zbog nečijeg neznanja, hira, bilo čega – smatra Radulović.

On ističe da je ova sezona, po njegovom mišljenju, ipak generalno bila dobra i da se još nije završila tako da tek nakon postsezone može da je komentariše.

Radulović naglašava da interesovanja za iduću godinu već ima, ali po njegovom mišljenju treba da krene što ranije i da se kasnije završi.

Mi imamo ,,dvije sezone“. Jednu koju narod računa – jul i avgust, a to je samo dva mjeseca od ukupne sezone. Za ta dva mjeseca ako je gužva ne znači da je dobra sezona. Druga sezona je ona koju struka računa i ona je od marta do novembra. Ako bilo koji mjesec podbaci sezona nije dobra. Ove godine smo bolji nego prošle, i to je to – kaže Radulović.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Oboren pješak kod kružnog toka, prevezen u bolnicu

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila oko 10,30 časova u Šušanju, u blizini kružnog toka, …