Pravnici otkaz nakon što je prijavila direktora

Dugogodišnja službenica Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore (ACV) Gordana Šoškić tvrdi da je ostala bez posla jer je savjesno radila i prijavila navodno nepropisno postupanje službenika i direktora Zorana Maksimovića u vezi sa odobravanjem transporta opasnih materija koje su iz Crne Gore izvožene vazdušnim putem.

Riječ je o avionskom transportu piropatrona, koje proizvodi mojkovačka fabrika naoružanja i vojne opreme “Tara Aerospace & Defence”, kupcima u istočnoj Africi, a za koji je ACV na osnovu Zakona o prevozu opasnih materija prvo 2.marta ove godine izdala “Rješenje o izdavanju izuzeća od zabrane prevoza opasnih materija u vazduhu”, a onda ga istog dana i ukinula.

Tog dana na podgorički aerodrom sletio je transportni avion “Locheed C-130H Hercules” Ratnog vazduhoplovstva Jordana, a u koji je, prema sadržaju prijave i druge dokumentacije koju je “Vijestima” proslijedila Gordana Šoškić, ukrcana pošiljka težine 103 kilograma iz kompanije “Tara Aerospace & Defence”, koju su činili raketni motori URM-1.

Pošiljka koju je jordanski vojni transportni avion prevezao do aerodroma u Adis Abebi, u Etiopiji, bila je namijenjena Ministarstvu odbrane te istočnoafričke džave.

Iz ACV-a nisu željeli da detaljnije komenarišu njene navode i optužbe, istakavši da je transport obavljen “uz svakako neophodne stroge tehničke instrukcije i propisane uslove”, te “da nije došlo do povrede materijalnih propisa”…

”Ništa od navedenog nije razlog njenog otkaza, a kako je, vezano za njene pritužbe, u toku postupak pred Inspekcijom rada, Ombudsmanom i sudskim organima, isti u ovom trenutku ne možemo komentarisati. Savjet Agencije je postupao po prijavama gospođe Šoškić, ali je prekinuo postupanje, kad su predmeti predati gore navedenim organima”, rečeno je “Vijestima”.

Provjerite slična mjesta

Strateški partner Solara na crnoj listi SAD zbog povezanosti sa Dodikom

Kompanija „Kaldera“ iz Laktaša, koja je 21. marta pompezno potpisala sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji sa …