MEDOJEVIĆ: Milošević ne bi mogao ništa da uradi bez dozvole Abazovića

Predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević kazao je da uhapšeni direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević, osumnjičen za krijumčarenje cigareta, ovu kriminalnu djelatnost nije mogao realizovati bez znanja i odobrenja premijera Dritana Abazovića. Medojević smatra da istragu treba proširiti na bivšeg premijera Zdravka Krivokapića i bivših ministara Milojka Spajića i Ratka Mitrovića.
“Još jednom #Medojesveupravu. Kada sam ja javno upozoravao da se šverc cigareta intezivirao za vrijeme Vlade Krivokapića i Abazovića i da je istina što su javno jedan drugog optuživali za šverc cigareta i droge, njihovi bijedni botovi su me napadali da radim za Mila Đukanovića”, navodi se u saopštenju.

Medojević kaže da Abazović ne traži monopol u bezbjednosnom sektoru zbog međunarodnih obaveza i EU, nego zbog ličnih interesa.

“Milošević ovu kriminalnu djelatnost nije mogao realizovati bez znanja i odobrenja Dritana Abazovića i očigledno da je URA postala organizovana kriminalna grupa za šverc cigareta i kokaina, da je Dritan uspostavio partnerske odnose sa duvanskim i narko klanovima i da mu je ključni cilj bio da postane Milo umjesto Mila. Ako Abazović ne završi sa lisicama oko ovoga, otvoriće se i velika sumnja u profesionalnost i nepristrasnost Novovića”, navodi se u saopštenju

Poručio je da bi Novović trebalo da i otvori istragu protiv bivšeg premijera Krivokapića i bivših ministara Spajića i Mitrovića.

“Brzo će se pokazati tačnim moje ocjene da je 42. Vlada bila najkorumpiranija Vlada u modernoj istoriji Crne Gore”, zaključio je Medojević.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Od početka mjeseca cijena nafte na svjetskom tržištu se snizila za 14 dolara

Od početka mjeseca cijena nafte na svjetskom tržištu doživljava konstantan pad. Neki od razloga su …