MEDOJEVIĆ: Milošević ne bi mogao ništa da uradi bez dozvole Abazovića

Predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević kazao je da uhapšeni direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević, osumnjičen za krijumčarenje cigareta, ovu kriminalnu djelatnost nije mogao realizovati bez znanja i odobrenja premijera Dritana Abazovića. Medojević smatra da istragu treba proširiti na bivšeg premijera Zdravka Krivokapića i bivših ministara Milojka Spajića i Ratka Mitrovića.
“Još jednom #Medojesveupravu. Kada sam ja javno upozoravao da se šverc cigareta intezivirao za vrijeme Vlade Krivokapića i Abazovića i da je istina što su javno jedan drugog optuživali za šverc cigareta i droge, njihovi bijedni botovi su me napadali da radim za Mila Đukanovića”, navodi se u saopštenju.

Medojević kaže da Abazović ne traži monopol u bezbjednosnom sektoru zbog međunarodnih obaveza i EU, nego zbog ličnih interesa.

“Milošević ovu kriminalnu djelatnost nije mogao realizovati bez znanja i odobrenja Dritana Abazovića i očigledno da je URA postala organizovana kriminalna grupa za šverc cigareta i kokaina, da je Dritan uspostavio partnerske odnose sa duvanskim i narko klanovima i da mu je ključni cilj bio da postane Milo umjesto Mila. Ako Abazović ne završi sa lisicama oko ovoga, otvoriće se i velika sumnja u profesionalnost i nepristrasnost Novovića”, navodi se u saopštenju

Poručio je da bi Novović trebalo da i otvori istragu protiv bivšeg premijera Krivokapića i bivših ministara Spajića i Mitrovića.

“Brzo će se pokazati tačnim moje ocjene da je 42. Vlada bila najkorumpiranija Vlada u modernoj istoriji Crne Gore”, zaključio je Medojević.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Prvi Craft fest počeo sinoć u Podgorici pod sloganom “Kupujmo domaće”

Prvi Craft Fest Montenegro, manifestacija koja okuplja domaće zanatske pivare iz Crne Gore počela je …