Đukanović: Izbori jedini izlazak iz krize

Rekao bih da je moguć samo jedan scenario – održavanje prijevremenih parlamentarnih izbora, poručio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović osvrnuvši se na aktuelnu političku krizu.

Ono što je definitivno na raspolaganju, ne samo predsjedniku nego i grupi od najmanje 25 poslanika je da obnavlja inicijativu prema parlamentu za skraćenje mandata – kazao je Đukanović u intervjuu za Glas Amerike.

On je poručio da će nastaviti sa raznim inicijativama “uvijek strogo vodeći računa o poštovanju Ustava”, te ukazao na to da su “ideje koje se predlažu od strane aktuelne parlamentarne većine – da se vratimo ponovnom razmatranju kandidature predloženog mandatara – definitivno neustavne”.

Tako da nadam se da ovo nije finalan stav aktuelnog parlamenta. Postoji mogućnost da se ova inicijativa koju sam ja testirao juče u parlamentu obnavlja – kazao je Đukanović osvrnuvši se na to što dnevni red nije usvojen na jučerašnjoj sjednici parlamenta na kojoj je trebalo da se raspravlja o njegovoj inicijativi za skraćenje mandata Skupštini.

Đukanović: Namjera da se CG učini institucionalno nefunkcionalnom i vrati u sastav Velike Srbije, izvođač radova Abazović

On je u intervjuu za Glas Amerike govorio i o procesu integracija u EU, kao i nedavnim privođenjima, zabranama ulaska i uskraćivanju boravka stranim državljanima u Crnoj Gori – a na Tviteru profilu Glasa Amerike objavljen je isječak iz intervjua.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Osumnjičenom za ugrožavanje sigurnosti Kneževića određeno zadržavanje do 72 sata

Cetinjaninu I.G. osumnjičenom za ugrožavanje sigurnosti poslanika Milana Kneževića, nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu …