Đukanović: Izbori jedini izlazak iz krize

Rekao bih da je moguć samo jedan scenario – održavanje prijevremenih parlamentarnih izbora, poručio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović osvrnuvši se na aktuelnu političku krizu.

Ono što je definitivno na raspolaganju, ne samo predsjedniku nego i grupi od najmanje 25 poslanika je da obnavlja inicijativu prema parlamentu za skraćenje mandata – kazao je Đukanović u intervjuu za Glas Amerike.

On je poručio da će nastaviti sa raznim inicijativama “uvijek strogo vodeći računa o poštovanju Ustava”, te ukazao na to da su “ideje koje se predlažu od strane aktuelne parlamentarne većine – da se vratimo ponovnom razmatranju kandidature predloženog mandatara – definitivno neustavne”.

Tako da nadam se da ovo nije finalan stav aktuelnog parlamenta. Postoji mogućnost da se ova inicijativa koju sam ja testirao juče u parlamentu obnavlja – kazao je Đukanović osvrnuvši se na to što dnevni red nije usvojen na jučerašnjoj sjednici parlamenta na kojoj je trebalo da se raspravlja o njegovoj inicijativi za skraćenje mandata Skupštini.

Đukanović: Namjera da se CG učini institucionalno nefunkcionalnom i vrati u sastav Velike Srbije, izvođač radova Abazović

On je u intervjuu za Glas Amerike govorio i o procesu integracija u EU, kao i nedavnim privođenjima, zabranama ulaska i uskraćivanju boravka stranim državljanima u Crnoj Gori – a na Tviteru profilu Glasa Amerike objavljen je isječak iz intervjua.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Prekinuti pregovori o formiranju vlade u Francuskoj: Posvađali se oko fotelja

Novi ljevičarski savez, koji je pobijedio na parlamentarnim izborima u Francuskoj, suočava se s testom …