Budva neće krivično goniti Marovićevu kćerku i dvije funkcionerke

Opština Budva neće krivično goniti tri bivše visoke funkcionerke – Milenu Marović Bogdanović, Snežanu Šćepanović Raičević i Danijelu Marotić, nakon što je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) donijelo naredbu kojom je obustavljena istraga protiv njih i ostavilo mogućnost lokalnoj upravi da to učini.

Marović Bogdanović je nekadašnja gradska menadžerka, Šćepanović- Raičević glavna administratorka, a Marotić bivša šefica kabineta u administraciji nekadašnjeg prvog čovjeka Budve, pokojnog Rajka Kuljače.

”Vijestima” je rečeno da administracija aktuelnog predsjednika Opštine Mila Božovića neće preduzeti krivično gonjenje pred Višim sudom u Podgorici podizanjem optužnice.

SDT, na čijem je čelu Vladimir Novović, Opštini je ostavilo mogućnost da u roku od 30 dana nakon što su njih tri oslobođene, samostalno pokrene krivični postupak pred Višim sudom.

Naredbu da se obustavlja istraga protiv kćerke šefa budvanske kriminalne grupe Svetozara Marovića, bivše glavne administratorke i šefice Kuljačinog kabineta, potpisuje državna tužiteljka Tanja Čolan- Deretić.

Kako je navedeno u obrazloženju u koje su “Vijesti” imale uvid, nijedna od njih ne može se dovesti u vezu sa Marovićevom kriminalnom organizacijom, čiji su članovi bili i Lazar Rađenović, a koja je u aferi TQ Plaza oštetila Opštinu Budva za gotovo 20 miliona eura.

Sporni Aneks III Ugovora, koji je aminovan na kolegijumu kod Kuljače 10. novembra 2010. i službena zabilješka koju su tada potpisali opštinski funkcioneri, bila je okidač za pokretanje istraga, a potom i hapšenja budvanskih funkcionera polovinom avgusta 2015.

Tada su uhapšene i tri funkcionerke, koje su provele 48 sati u betonjerci u Podgorici, ali ih je Viši sud pustio da se brane sa slobode.

Sedam godina nakon toga, na adresu Opštine Budva stigla je naredba da se obustavlja istraga protiv nekadašnjih funkcionerki iz vremena kada je gradom upravljala koalicija DPS-SDP.

Ključni iskaz da njih tri nijesu bile dio kriminalne grupe dao je svjedok saradnik – Rajko Kuljača. On je ustvrdio da one nijesu bile članovi kriminalne grupe i da u suštini nijesu znale o pribavljanju imovinske koristi za bilo koga.

”Sigurno je bilo u njihovom radu nesnalaženja, neznanja i slično, ali prema mom mišljenju ova lica nijesu imala namjeru da učine krivično djelo”, kazao je tada Kuljača pred istražiteljima SDT-a.

Spornom sastanku 10. novembra 2010. godine, Marović Bogdanović nije prisustvovala. Ona je u to vrijeme bila u Beogradu.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Oboren pješak kod kružnog toka, prevezen u bolnicu

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila oko 10,30 časova u Šušanju, u blizini kružnog toka, …