MUGOŠA: Stijović kriv za nestašicu mlijeka

U trgovinama se osjeća nestašica određenih mliječnih proizvoda prije svega pasterizovanog jednodnevnog mlijeka, kazao je državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Budimir Mugoša.

Istakao je da naše mljekare nemaju dovoljno mlijeka zbog smanjenog otkupa od skoro dva miliona litara u odnosu na 2020. godinu i kao jednog od glavnih krivaca za to je označio bivše Ministarstvo poljoprivrede, na čijem čelu je bio Aleksandar Stijović.

Očekuje da će nabavka 1.500 junica ove i naredne godine zaustaviti pad proizvodnje mlijeka.

Godinama imamo pad proizvodnje kao posljedicu loše politike u ovom sektoru ali osnovni krivac za nagli pad u posljednje dvije godine je neadekvatna reakcija prethodnog menadžmenta Ministarstva poljoprivrede koje je na apele proizvođača za pomoć uglavnom negativno odgovaralo i proteste karakterisalo kao političke – kazao je Mugoša Pobjedi.

Prema njegovim riječima nekoliko mjera koje su preduzete ove godine su donekle popravile situaciju ali to je ,,daleko od dobrog“.

Nadam se da će uvoz 750 junica ove godine kao još toliko iduće, uz nekoliko novih mjera podrške, barem zaustaviti pad proizvodnje mlijeka pa onda možemo razmišljati o povećanju – rekao je Mugoša.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

RADONJIĆ: Sudu nije predata optužnica protiv Injac

Optužnica protiv bivše ministarke odbrane Olivere Injac nije predata Višem sudu, već je postupak pred …