Sekulović i Belojević uhapšeni zbog sumnje da su ruski agenti

Podgoričani Radomir Sekulović i Vladimir Belojević uhapšeni su zbog sumnje da su izvršili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i špijunaža, saznaje Libertas.

Hapšenja su uslijedila nakon jučerašnjih pretresa njihovih kuća i prostorija, a koji su, po naredbi Višeg suda u Podgorici, sprovedeni na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva.

Sekulović je dugogodišnji diplomata Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore. U vrijeme državne zajednice Srbija i Crna Gora, bio je i portparol tog Vladinog resora.

Sa tog mjesta ga je smijenio tadašnji ministar vanjskih poslova Dragiša Burzan, ali je Sekulović ostao da radi u MVP.

“Na zahtjev Specijalnog drzavnog tuzilaštva, podnijet na osnovu obavještenja koje je prikupila i dostavila Agencija za nacionalnu bezbjednost, a po naredbi Višeg suda u Podgorici, policija je izvršila pretresanje stanova i drugih prostorija više građana, zbog osnova sumnje da su učinjena krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i špijunaža. Nakon pretresanja, dvije osobe su uhapšene i protiv njih je policija podnijela krivične prijave Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici”, saopštio je danas portparol Specijalnog tužilaštva, državni tužilac Vukas Radonjić.

Izviđaj za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i špijunaža, naveo je on, u toku je pred tužilaštvom.

Libertas

Provjerite slična mjesta

Od početka mjeseca cijena nafte na svjetskom tržištu se snizila za 14 dolara

Od početka mjeseca cijena nafte na svjetskom tržištu doživljava konstantan pad. Neki od razloga su …