Obilježen Međunarodni dan starih – Opština Pljevlja više od deset godina uspješno radi na inkluziji

Predsjednik Opštine Pljevlja Rajko Kovačević primio je uoči Međunarodnog dana starijih osoba gerontodomaćice koje u okviru opštinskog programa „Njega starih lica“ pružaju pomoć u kući oko stotinu starijih osoba sa teritorije Pljevalja.
„Živimo u doba opštih stereotipa i predrasuda pa tako i predrasuda i stereotipa o starijima kao manje vrijednima, bolesnima i nesposobnima za rad. Protiv stereotipa i predrasuda borimo se na svakom polju pa i na ovom. Naši stariji su zaslužni građani koji su radni vijek proveli ulažući sebe u ovo društvo. Zato im dugujemo i zato im moramo uvijek biti zahvalni i ukazivati pažnju a servis „Njega starih lica“ koji Opština Pljevlja 12 godina uspješno realizuje kroz angažman naših gerontodomaćica je upravo ono što je potreba starijih sugrađana“, kazao je predsjednik opštine.
Rajko Kovačević je podsjetio šta je sve Opština Pljevlja uradila na inkluziji starijih u društvo i iskazao zadovoljstvo što naši stari sugrađani učestvuju u društvenom, ekonomskom, kulturnom i duhovnom životu grada.
Kao simboličan znak pažnje i brige za starije sugrađane, gošćama su uručeni čekovi na po 200 eura.
Međunarodni dan starih osoba proglasila je Generalna skupština Ujedinjenih nacija kako bi podigla pažnju javnosti na izazove sa kojima se suočava stariji dio populacije i naglasila važnost obezbjeđenja starijima uslova za uključivanje u društveni život.
Kabinet predsjednika Opštine Pljevlja

Provjerite slična mjesta

Pribilović: Trenutno u Budvi boravi blizu 22.000 turista

Budva je ove godine imala veoma dobru predsezonu i početak ljetnje turističke sezone, saopšteno je …