MUP i ANB: Aktivnosti protiv uticaja stranih službi, zabrana ulaska u CG za 28 osoba

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore saopšteno je da “u sklopu kontinuiranih i koordinisanih aktivnosti koje sprovode MUP i ANB, a u okviru svojih zakonskih ovlašćenja preduzete su mjere i radnje u cilju uskraćivanja boravka i zabrane ulaska za 28 stranih državljana”.

Kroz operaciju koju je sprovela Agencija za nacionalnu bezbjednost predmeta lica su indicirana kao nosioci malignog uticaja sprovedenog za interese stranih službi. MUP i ANB će zajedno sa ostalim crnogorskim institucijama nastaviti da prate bezbjednosne rizike i u skladu sa tim preduzimati sve raspoložive mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju zaštite nacionalne bezbjednosti i interesa Crne Gore- saopšteno je iz MUP-a.

U akciji je juče uhapšen pa pušten Vladimir Vlatko Belojević, a njegov kum je uhapšen i zadržan, bivši službenik Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore Radomir Sekulović.

Podsjećanja radi, juče su dvije osobe uhapšene u akciji Agencije za nacionalnu bezbjednost i Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), saopštio je portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Radonjić je kazao da je na zahtjev SDT-a, podnijetog na osnovu obavještenja koje je prikupila i dostavila Agencija za nacionalnu bezbjednost, a po naredbi Višeg suda u Podgorici, policija izvršila pretres stanova i drugih prostorija više građana, zbog osnova sumnje da su učinjena krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i špijunaža.

Dan

Provjerite slična mjesta

Od početka mjeseca cijena nafte na svjetskom tržištu se snizila za 14 dolara

Od početka mjeseca cijena nafte na svjetskom tržištu doživljava konstantan pad. Neki od razloga su …