Elektroprivreda: Popusti važe i naredna tri mjeseca

Odlukom Odbora direktora EPCG, popust za električnu energiju distributivnih kupaca, koji je važio od 1. jula do 30. septembra, primjenjivaće se i u narednom periodu, do 31. decembra tekuće godine, saopšteno je iz EPCG.

Prema tome, dodaju, i dalje će važiti popust za domaćinstva, priključena na elektrodistributivni sistem, koje snabdijeva EPCG, a koja su bez duga za utrošenu električnu energiju na kraju obračunskog perioda.

Odlukom su obuhvaćena:

  1. Domaćinstva – članovi Zlatnog tima – sa mjesečnom potrošnjom ispod 500 KWh u visini od 13 odsto na vrijednost obračunate aktivne električne energije i mrežnih usluga;
  2. Domaćinstva – ostali redovni kupci – sa mjesečnom potrošnjom ispod 500 KWh u visini od pet odsto na vrijednost obračunate aktivne električne energije i mrežnih usluga.

“Svrha ovakve politike popusta, kao što je i ranije naznačeno, jeste podsticanje štednje. S tim u vezi, Odbor direktora EPCG koristi priliku da pozove građane da, polazeći od činjenice da se cio svijet nalazi u stanju energetske krize, racionalizuju potrošnju električne energije”, zaključuju u EPCG.

CdM

Provjerite slična mjesta

Dvije osobe upale u provaliju, u toku akcija spašavanja

Dana 26.11.2022. godine u 15.15h Služba zaštite i spašavanja je primila prijavu od strane Uprave …