Belojević uhapšen pa pušten, Sekulović zadržan

U akciji Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) uhapšen je pa pušten Podgoričanin Vladimir Vlatko Belojević, zbog toga jer je imao česte sumnjive kontakte sa bivšim službenikom Ministarstva inostranih poslova Crne Gore Radomirom Sekulovićem, pišu Vijesti.

Belojević je u kumovskim vezama sa Sekulovićem, a policija je pretresla njegovu porodičnu kuću na Zlatici.

Po nalogu SDT-a, službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala, priveli su i zadržali i bivšeg službenika MVP-a Sekulovića ali se još uvijek ne zna tačna pravna kvalifikacija koja će im biti stavljena na teret.

Tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić potvrdio je “Vijestima” da je policija nakon pretresa uhapsila dvije osobe i protiv njih podnijela krivične prijave Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

U ODT Podgorica “Vijestima” nijesu dali podatke da li je i protiv koga podnošena krivična prijava ali ni za koje krivično djelo iz njihove nadležnosti.

Radonjić je naveo i da je na zahtjev SDT-a, podnijetog na osnovu obavještenja koje je prikupila i dostavila Agencija za nacionalnu bezbjednost, a po naredbi Višeg suda u Podgorici, policija izvršila pretres stanova i drugih prostorija više građana, zbog osnova sumnje da su učinjena krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i špijunaža.

Po nalogu SDT-a, policija je u četvrtak privela šest službenika ambasade Rusije i nekoliko državljana te zemlje su zbog toga jer su pod izviđajem Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), a u akciji kojom koordinira Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB).

Aktivnosti, kako navode nezvanični izvori, dio su šire akcije koju ANB sprovodi u koordinaciji sa međunarodnim partnerima.

Ministarstvo vanjskih poslova sinoć je potvrdilo da je šest službenika Ambasade Rusije proglašeno nepoželjnim u Crnoj Gori, jer su prekršili diplomatska pravila između dvije države, propisana Bečkom konvencijom.

Provjerite slična mjesta

Mrdović: Na EU putu Crne Gore godine su odavno postale samo broj

Piše: Ines Mrdović  Od davne 2008. godine, kada je Crna Gora aplicirala za članstvo u …