Vuković predstavio Plan: Oživljavanje centra grada, gradska bolnica, podzemna garaža

Često sam kao gradonačelnik govorio da su iza nas četiri godine najintezivnijeg razvoja u istoriji Glavnog grada, postigli smo rezultate za ponos u veoma teškom i izazovnom vremenu. Kada bih govorio o tome šta smo sve postigli u protekle četiri godine, vjerovatno bi mi trebalo više sati – kazao je u svom uvodnom obraćanju aktuelni gradonačelnik Podgorice, Ivan Vuković.

On je predstavio interaktivnu mapu koja je dostupna na sajtu Pokreta “Svi za naš grad”, koja građanima pruža uvid šta je sve urađeno u različitim djelovima grada. Riječ je o, kako je naglasio, stotinama projekata u oblasti putne infrastrukture,novih zelenih površina, igrališta…

Kada je riječ o prioritetima, posebno je istakao značaj očuvanja duha stare Podgorice, naročito kada se radi o Staroj Varoši i Draču.

Imamo niz rekonstruisanih ulica u Staroj Varoši i na Draču, a u planu je da se nastavi u istom pravcu. Želimo da oni budu istinski ukras grada – naglasIo je on.

Vuković je najavio izgradnju pješačkog mosta koi će spojiti Staru i Novu Varoš.

Ovaj most bi trebao da se nađe iza platoa gdje se nalazi spomenik Kralju Nikoli. To će biti jedan potpuni novi sadržaj u centru grada. Takođe, u planu je revalorizacija nekadašnje tvrđave Jusovača, kao i rekontsrukcija trga ispred željezničke i autobuske stanice. Idejno rješenje već je spremno – naveo je gradonačelnik.

Uz to, najavio je i rekonstrukciju trga Božane Vučinić dodajući da je ideja da se zatvori za saobraćaj, a da se ispod trga napravi garaža.

Na taj način građani će dobiti novo mjesto za uživanje u srcu grada – kazao je Vuković.

Kao jedan od prioriteta posebno je naglasio oživljavanje centra grada.

Danas on izgleda neuporedivo ljepše. Za nekih 10 dana bi trebala da bude završena i rekonstrukcija Njegoševe ulice. Prioritet je i uređenje Karađorđevog parka, kao i rekonstrukcija trga Balšića. U planu je da ispod trga izgradimo garažu vecih kapaciteta – poručio je aktuelni gradonačelnik Podgorice.

Jedan od projekata na koji je Glavni grad posebno ponosan, ističe Vuković, jeste formiranje Kuće zdravlja dodajući da se uskoro očekuje otvaranje Kuće djece u Tološima.

Nadamo se da će biti saradnje sa Vladom. Spremni smo da damo doprinos za izgradnju bolnice. Ideja je i da formiramo centar za palijativnu njegu. Projekat višenamjenskog objekta u Zagoriču je spreman i narednih dana ćemo raspisati tender za njegovu izgradnju. Ono sto smo radili do sad ćemo dodatno unaprijediti i bićemo dominantno fokusirani na djecu i učenike. – rekao je on.

Ponuda Glavnog grada Vladi, kako je kazao ,u naredne četiri godine biće uređenje dvorišta svih škola i vrtića na teritoriji Podgorice, a Vlada bi trebala da se fokusira na izgradu novih objekata.

Odlučili smo i da u budžetu za narednu godinu obezbjedimo sredstva za kupovinu mini buseva za prevoz učenika – poručio je Vuković.

Prema njegovim riječima, penzioneri će biti u fokusu i njima će biti posvećena posebna pažnja.

Penzionerima sam obećao da cemo mi, ukoliko Vlada to ne uradi, izgraditi četvrtu stambenu zgradu za potrebe penzionera -saopštio je Vuković.

Planirano je i otvaranje omladinskog kulturnog centra.

Podgorica je sada peti najzeleniji grad u Evropi. Na to smo veoma ponosni – naglasio je Vuković.

Govoreći o javnom prevozu, najavljeno je da će Podgorica dobiti 45 modernih, funkcionalnih autobusa prilagođenih osobama sa invaliditetom.

Planirana i izgradnja centralnog gradskog parka sa zelenim površimama i vještačkim jezerima gdje ce građani moći da provode vrijeme i da se relaksiraju. Izgradićemo promenadu na Gorici lješkopoljskoj i prvu fazu šetalista na Dajbabskoj gori. Završićemo i izgradnju postrojenja za tretman otpadnih voda.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Pozvali na protest zbog određivanja pritvora Cetinjaninu

Grupa građana Cetinja pozvala je na protest sjutra u Podgorici, nakon što je, kako su …